تاثیر معماری بومی در سازه های معاصر(مطالعه موردی: منطقه سوادکوه مازندران)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی و ششمین کنفرانس ملی معماری-شهر: از معماری بومی تا شهرسازی معاصر
  • کد COI اختصاصی: CBEAUI06_097
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 211
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیما وادیزاده

کارشناس ارشد گروه معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قزوین، قزوین، ایران

مریم ارمغان

استادیار گروه معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قزوین، قزوین، ایران

چکیده

معماری بومی همیشه دارای پاسخ مناسب در مطابقت با محیط زیست و آب و هوا است.در این مقاله تلاش میشود با ذکر مولفه های مربوط به معماری بومی معاصر و همینطور تاثیر آن در طراحی به زنده کردن اصول معماری بومی پرداخت.در معماری بومی نظریه های گوناگونی در ارتباط با چگونگی تعامل بین طرح معماری و محیط کالبدی مطرح است که هرکدام بیان کننده میزان مشخصی از تاثیر معماری بر محیط میباشد. نقد، بررسی و تجزیه اطلاعات مربوط به معماری بومی بیشتر با کیفیت این معماری همراه است به طوری که برای بیان آن می بایست آن را لمس کرد.معماری باید مطابق نیازهای اقلیمی شهر عمل کند، زیرا عدم توجه به زمینه گرایی و بوم گرایی، منجر به ایجاد ناهمانگی با بافت شهر و در نهایت شکست پروژه می شودمعماری بومی از یک فرهنگ مشخص محلی سخن می گوید. فرهنگی که به دست مردم همان محل شکل می گیرد، رشد میکند.این معماری ، به جای تسلط بر طبیعت سعی در ایجاد تعادل با آن دارد. در این پروژه تلاش می شود تا اصول معماری بومی با رعایت اجزای مربوط به معماری بومی معاصر و همچنین تاثیر آن بر طراحی احیا شود تا تلاشی برای زنده نگهداشتن معماری بومی معاصر این منطقه باشد.

کلیدواژه ها

معماری بومی،معماری بومی معاصر،فرهنگ،اقلیم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.