بررسی رابطه میان مفاهیم “توالی دید” و “حرکت و زمان” در کشف فضا
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی و ششمین کنفرانس ملی معماری-شهر: از معماری بومی تا شهرسازی معاصر
- کد COI اختصاصی: CBEAUI06_028
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 687
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد طراحی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قزوین، قزوین، ایران
استادیار گروه شهرسازی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قزوین، قزوین، ایران
چکیده
از آنجا که در فضاهای عمومی، امکانات بصری و دید ناظر از فضایی که در آن قرار میگیرد، می تواند منجر به درک بهتر فضاهای عمومی شده و کیفیت های بصری و ادراکی این فضاها را ارتقا دهد، پرداختن به کیفیت های مربوط به توالی دید و کشف فضا در طراحی شهری نیز بسیار حائز اهمیت خواهد بود. به طور کلی در شهرهای ما این کیفیت ها در بافت های ارگانیک شهری با شکل گیری خودبه خودی و فرمهای نامنظم و بافتهای غیر شطرنجی عموما مصداق بیشتری مییابند و پتانسیل های طراحانه قویتری در زمینه دیدهای متوالی ایجاد میکنند. هدف از انجام این پژوهش تحقیق و بررسی رابطه میان مفهوم توالی دید در معابر شهری با مفاهیم حرکت و زمان است. حرکتی که در طول مسیر و با طی شدن زمان مشخصی انجام میشود و در خلال آن مناظر متفاوتی از یک مسیر دریافت و درک میشود. چگونگی ارتباط میان کیفیت های بصری در دیدهای پیاپی و دو مفهوم حرکت و زمان در راستای کشف فضا در فضاهای شهری مختلف، ممکن است تفاوتهایی داشته باشد اما به نظر میرسد که با مطالعه این رابطه میتوان به تدوین بهتر اصول طراحی، متمرکز بر توالی دید در بافت های ارگانیک با هدف ارتقای کیفیت های بصری دست یافت. نتیجه این پژوهش نشان میدهد که در طی حرکت در یک مسیر، زمانهای مشخصی قابل شناسایی است که در طول مسیر، دید ناظر با عناصر و اجزای مشخصی تناظر خواهد یافت و شناسایی این نقاط، متناظر با زمان های مشخص به طراحی بهتر تقاط عطف بصری در طول مسیر به منظور تامین کیفیت کشف فضا کمک خواهد کرد.کلیدواژه ها
توالی دید ، حرکت ،زمان، کشف فضا، بافت ارگانیکمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.