مطالعه عوامل اجتماعی موثر در بروز جرائم خشن(مورد مطالعه، مددجویان کانون اصلاح و تربیت استان قم)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دومین همایش سراسری پیشران ها و تهدیدهای فراروی انقلاب اسلامی در گام دوم
  • کد COI اختصاصی: RESPC02_079
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 266
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمدرضا رشیدی آل هاشم

استادیار جامعه شناسی دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین علیه السلام

چکیده

هدف پژوهش حاضرمطالعه عوامل اجتماعی موثر در بروز جرائم خشن در بین مددجویان کانون اصلاح و تربیت استان قم است که در سن کمتر از هجده سالگی مرتکب یکی از جرم های خشن شده اند. روش پژوهش پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش همه مددجویانی است که مرتکب جرم های خشن شده اند و در کانون اصلاح و تربیت قم نگهداری می شوند، تعدادی هم با دستور مرجع قضایی مربوطه در قسمت زندان، مشغول امور خدماتی هستند درون جامعه آماری پژوهش هستند. با تمام شماری، همه ۵۱ نفر مورد مطالعه قرار گرفتند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد روایی آن از طریق اعتبارصوری بدست آمد و پایایی آن با روش آلفای کرونباخ (a=۰/۸۹۶) بود. فرضیه های پژوهش با استفاده از روش آماری ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون و تحلیل مسیر محاسبه و تجزیه و تحلیل شدند. نتایج و یافته های تحقیق نشان داد که متغیر روش های تربیتی خشونت آمیز والدین با ضریب ۰/۸۸۶بالاترین تاثیر را داشته و متغیرهای خشونت در خانواده، مصرف مواد روان گردان و مشروبات الکلی، قلدری و ستیزه جویی، تجارب نامطلوب کودکی، آزار جنسی، دسترسی بی ضابطه به سلاح، نداشتن اعتقادات قوی، داشتن سابقه کیفری، ازهم پاشیدگی خانواده با ارتکاب جرائم خشونت بار در بین مددجویان تاثیر مستقیم و معناداری دارند و متغیر های حفاظت از خود، تعصبات قومی و نژادی و عضویت در دسته های خلاف کار در ارتکاب جرائم خشونت بار تاثیر نداشته اند.

کلیدواژه ها

جرائم خشن، نوجوانان و جوانان،کانون اصلاح و تربیت، خشونت و قم.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.