اثر بخشی تحریک الکتریکی جریان فراجمجمه ای مغز (tDCS) برافسردگی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی راهکارهای نوین در مهندسی ، علوم اطلاعات و فناوری در قرن پیش رو
  • کد COI اختصاصی: EISTC12_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 218
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سینا افشار

کارشناسی مهندسی پزشکی , دانشکده مهندسی برق , موسسه غیرانتفاعی دهخدا , قزوین , ایران

سمانه حاجی محمدباقر

دکترا مهندسی پزشکی دانشکده مهندسی برق موسسه غیرانتفاعی دهخدا قزوین ایران

چکیده

زمینه و هدف : تحریک الکتریکی جریان مستقیم فراجمجمه ایی (tDCS) امروزه به عنوان یک درمان برای اختلالهای روانی استفادهمیشود. هدف این مطالعه تعیین اثربخشی tDCS دوجانبه بر افسردگی، اضطراب و نشخوار فکری بیماران مبتلا به اختلال استرس پس از ضربه (PTSD) بود.روشها: پژوهش حاضر از نوع مداخله ای دوسوکور، با طرح پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری یک ماهه بود. این پژوهش در جامعه بیماران مبتلا به PTSD شهر تهران در سال ۷۹۰۰ اجرا شد. در این مطالعه ۲۷ بیمار مبتلا به PTSD از طریق روش نمونهگیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه آزمایش (۷۷ نفر) و گروه کنترل (۷۷ نفر) تقسیم شدند. گروه آزمایش به مدت ۷۷ جلسه ۲۷ دقیقه ایی tDCS را با شدت ۲ میلی آمپر در قشر پیش پیشانی پشتی جانبی (DLPFC) دریافت کردند و گروه کنترل نیز تحریک ساختگی را دریافت کردند. در مطالعه حاضر مصاحبه ساختاریافته بالینی، پرسشنامه افسردگی و اضطراب بک و مقیاس نشخوار فکری نولن-هوکسما در مراحل پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری استفاده شد. یافته ها: گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل کاهش بیشتری در نشانه های افسردگی و اضطراب نشان دادند. همچنین تفاوت بین گروه آزمایش و کنترل در نشخوار فکری در مرحله پس آزمون معنادار بود اما بین دو گروه در نشخوار فکری در مرحله پیگیری تفاوت معناداری وجود نداشت.نتیجه گیری: tDCS نشانه های افسردگی و اضطراب بیماران مبتلا به PTSD را بهبود میبخشد، اما کاهش معناداری در نشخوار فکری در مرحله پیگیری رخ نداد. بنابراین، به مطالعات بیشتری برای تعیین پارامترهای بهینه تحریک به منظور بهبودی حداکثری خلق بیماران مبتلا به PTSD نیاز است.

کلیدواژه ها

تحریک الکتریکی جریان مستقیم فراجمجمهایی (tDCS)، اختلال استرس پس از ضربه (PTSD)، افسردگی، نشخوار فکری.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.