سونوگرافی دستگاه گوارش در اختلالات عملکردی دستگاه گوارش

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی راهکارهای نوین در مهندسی ، علوم اطلاعات و فناوری در قرن پیش رو
  • کد COI اختصاصی: EISTC12_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 461
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیما سقایان

کارشناسی مهندسی پزشکی , دانشکده مهندسی برق , موسسه غیرانتفاعی دهخدا , قزوین , ایران

سمانه حاجی محمدباقر

دکترا مهندسی پزشکی دانشکده مهندسی برق موسسه غیرانتفاعی دهخدا قزوین ایران

چکیده

سونوگرافی شکم و سونوگرافی روده به طور گسترده ای به عنوان اولین ابزار تشخیصی برای بررسی بیماران مبتلا به علائم شکمی، عمدتا برای حذف بیماری های ارگانیک استفاده می شود. با این حال، سونوگرافی دستگاه گوارش (GIUS)، به عنوان یک روش تصویربرداری تشخیصی بلادرنگ، همچنین می تواند اطلاعاتی در مورد تحرک، جریان، پرفیوژن، پریستالسیس و پر شدن و تخلیه اندام با وضوح زمانی و مکانی بالا ارائه دهد. به لطف غیرتهاجمی بودن و تکرارپذیری بالا، GIUS می تواند فرآیندهای عملکردی دستگاه گوارش و بیماری های گوارشی عملکردی (FGID) را با مطالعه رفتار آنها در طول زمان و پاسخ آنها به درمان و ارائه بینشی در مورد مکانیسم های پاتوفیزیولوژیک آنها بررسی کند فدراسیون اروپایی انجمن های اولتراسوند در پزشکی و زیست شناسی (EFSUMB) فدراسیون جوامع اروپایی برای یک گروه کاری متشکل از کارشناسان GIUS ایجاد کرده است که توصیه ها و دستورالعمل های بالینی را در مورد نقش GIUS در چندین بیماری حاد و مزمن گوارشی تهیه کرده است. این بررسی به نقش GIUS در کمک به تشخیص FGID و به ویژه در بررسی بیماران مبتلا به علائم اختلالات عملکردی، مانند دیسفاژی، اختلالات ریفلاکس، سوء هاضمه، درد شکم، نفخ، و تغییر عادات روده اختصاص دارد. شواهد علمی موجود GIUS در تشخیص، ارزیابی و بررسی FGID در اینجا گزارش شده است، در حالی که یافته های سونوگرافی و سودمندی آن در یک محیط بالینی برجسته می شود، نقش واقعی و بالقوه GIUS در مدیریت بیماران تعریف می شود و اطلاعاتی در مورد کاربردهای آینده ارائه می شود.

کلیدواژه ها

مری، رکتوم، معده، سونوگرافی، روده کوچک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.