بررسی تطبیقی جرم پولشویی در ایران و ترکیه

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی و پنجمین کنفرانس ملی حقوق و علوم سیاسی
  • کد COI اختصاصی: ISCV05_140
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 296
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی آقاپور

دانشجوی دکتری حقوق جزا و جرم شناسی واحد ارس دانشگاه آزاد اسلامی تبریز

حامد قربانی

دانشجوی دکتری حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

چکیده

پولشویی جرمی ثانویه و متاخر است که نه تنها جرائم دیگری را به دنبال دارد، بلکه عواید تطهیر شده رامجددا در چرخه ارتکاب جرم قرار میدهد. گفته میشود پولشویی حدود ۲ تا ۵.۳ درصد تولید ناخالصداخلی جهان را تشکیل میدهد. این حجم عظیم از پولهای کثیف با فراهم آوردن ناهنجاریهای اقتصادی،اجتماعی و فرهنگی، تهدیدی جدی برای امنیت ملی و بین المللی محسوب میگردد. افزایش نگرانیهای ناشیاز پولشویی و پیامدهای ناگوار آن بهویژه برای کشورهای درحالتوسعه، دولتها را به ایجاد سازوکارهایلازم برای مبارزه با این پدیده سوق داده است. در این میان دو کشور ایران و ترکیه نیز در جهت نیل به اهدافبلندمدت و راهبردی خود و به دلیل میزان بالای پولشویی در این کشورها، ناگزیر از برقراری چارچوبهایقانونی و نهادی برای مقابله با پولشویی هستند. این مقاله سعی دارد پس از بیان مفهوم پولشویی، عوارض وروشهای انجام آن، به مقایسه تطبیقی قوانین و تجارب دو کشور ایران و ترکیه به عنوان دو کشور مهم درمنطقه خاورمیانه پرداخته و کاستیهای موجود در نظام پولشویی ایران را شناسایی کند. مقایسه ها نشان ازکاستی های زیرساختی در نهادها و مراجع مبارزه کننده با پولشویی و اختیارات و وظایف آنها در قانون منعپولشویی ایران دارد.

کلیدواژه ها

پولشویی،مجازات،ایران،ترکیه،اسناد بین المللی،کنوانسیون

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.