برنامه رفتارنگاری دیواره شمالی معدن سنگ آهن چادرملو، شناسایی مناطق ناپایدار و مدیریت ریسک

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس مکانیک سنگ ایران
  • کد COI اختصاصی: IRMC08_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 231
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوذر دارابی

سرپرست بخش ژئومکانیک معدن سنگ آهن چادرملو، شرکت مشاور کانی کاوان شرق

سروش علی مددی

کارشناس بخش ژئومکانیک معدن سنگ آهن چادرملو، شرکت مشاور کانی کاوان شرق

بهروز پاریاب

کارشناس بخش ژئومکانیک معدن سنگ آهن چادرملو، شرکت مشاور کانی کاوان شرق

محمدرضا شهبازی

کارشناس بخش ژئومکانیک معدن سنگ آهن چادرملو، شرکت مشاور کانی کاوان شرق

چکیده

معدن چادرملو براساس خصوصیات هیدروژئولوژی، توده سنگ، ساختار و زمین شناسی به ۵ ناحیه ژئوتکنیکی تقسیم شده است. نگرانی اصلی، با توجه به وجود سازه های سنگ شکن، خطوط انتقال برق، تاسیسات و بخش اداری پیمانکار و جاده اصلی معدن، گسیختگی دیواره شمالی در مقیاس ۲-۳ پله فوقانی و یا شکست بخش شیب بالادستی رمپ است.در ۱۸ماه گذشته و پس از اجرای یک مرحله کاهش شیب جزئی در پله های فوقانی، بدلیل عدم امکان کاهش شیب و اصلاح هندسه پیت، به منظور بهبود ایمنی و معدنکاری پایدار اقتصادی ، یک استراتژی جامع رفتارنگاری شامل سیستمهای رفتارنگاری اولیه، راهبردی و ترفندی به منظور مدیریت ریسک بکار گرفته شد. بررسی اطلاعات موجود، نقشه های سطحی، بازرسی چشمی، پیزومترهای لوله ایستا، شبکه نشانگرها و ترک سنج ها بعنوان روشهای اولیه منجر به شناسایی زمان آغاز جابجایی ها، موقعیت بلوکهای ناپایدار شد. با استفاده از روش میکروژئودتیک (نقشه برداری پریسمها) بعنوان روش راهبردی ابعاد حدودی ناپایداری، مقدار، نرخو جهت جابجایی با دقت مناسبی تعیین شد. با استفاده از ابزارهای رفتارنگاری تاثیر عوامل مختلف خارجی در شکل گیری و تشدید ناپایداریها بررسی شد که انفجار و برداشت پاشنه مهمترین عوامل خارجی موثر در افزایش نرخ جابجایی ها بود. لذا مدیریت و بهبود انفجارها جهت کاهش ریسک اجرا شد که علیرغم نرخ ۱/۵ mm/dayتا ۳ با گذشت ۱۸ماه بدون توقف یا ریزش آنی، عملیات استخراجی باموفقیت اجرا شده است. براساس مقدار و نرخ جابجایی حاصل از روش میکروژئودتیک کل پیت (شبکه یکپارچه ایستگاه ها و پریسمها)و فاکتور اهمیت دیواره و ابعاد ناپایداری، دیواره شمالی بحرانی ترین دیواره بوده و هماکنون رفتارنگاری ترفندی با استفاده از رادار MSR۲۵۰ برای این دیواره اجرا میشود.

کلیدواژه ها

• معدن سنگ آهن چادرملو• پایداری شیب• رفتارنگاری راهبردی و ترفندی• مدیریت ریسک• میکروژئودتیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.