مقایسه برخی ویژگی های سبکی دو منظومه کهن عاشقانه از آغاز تا قرن ششم(بیژن ومنیژه،لیلی ومجنون)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی مطالعات زبان،ادبیات، فرهنگ و تاریخ
  • کد COI اختصاصی: LLCSCONF11_065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 301
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فروغ ابراهیمی گوکی

دانشجوی دانشکده زبان وادبیات فارسی دانشگاه آزاداسلامی بردسیر، ایران

ساره ابراهیمی گوکی

کارشناس سنجش وارزشیابی تحصیلی اداره کل آموزش وپرورش استان کرمان.ایران.

نرجس ابراهیمی گوکی

کارشناس مسئول اموراداری بازنشستگان اداره کل آموزش وپرورش استان کرمان،ایران

چکیده

زمینه وهدف: سبک، ویژگی های مشترکی است که در آثار یک نویسنده جلب توجه می کند وآن اثر را از دیگرآثار متمایز می کند .هر متن را میتوان از سه دیدگاه زبان،فکروادبیات مورد بررسی قرارد داد وسبک آن را دریافت.دراین نوشتار به بررسی برخی ویژگی های سبکی فکری دومنظومه بیژن و منیژه ولیلی ومجنون پرداخته می شود.روش مطالعه:شیوه گردآوری اطلاعات دراین مقاله کتابخانه ای وتجزیه وتحلیل براساس شیوه تحلیل محتوا واز نوع کیفی است دراین مقالهویژگی های محتوایی منظومه ها بررسی شده است . ومحور تحقیق نکاتی است که بیشترین بسامد کارآمدی را درخود دارند. واز بیان مطالبغیر ضرور پرهیز شده است.یافته ها:درمقایسه این دو منظومه دریافت می گردد که بین سبک فکری واستفاده واژگانی فردوسی و نظامی تفاوت هایی وجود دارد واین امرناشی از وضع ادبی ایران در هر دوره ای می باشد ولی دراین منظومه ها از لحاظ سبک سرایش، فردوسی و نظامی تالی پیشینیان خود هستندومنظومه فردوسی از جهت اصالت اصلی ومنظومه نظامی به گونه ای اقتباسی می باشد.درمقایسه شاخص های بررسی شده چهار مورد وجهاشتراکی به چشم می خورد،:درنوع جنس،منشاء جغرافیایی،نوع عشق ونحوه ارائه داستان.نتیجه گیری:منظومه بیژن ومنیژه فردوسی به جهت حماسی بودن از استحکام وفخامت بیشتری برخورداراست .اما از حیث سرایش ،اشعارمشابه یکدیگر می باشند نا گفته نماند که هر دو منظومه از شاهکارهای ادبیات ایران هستند

کلیدواژه ها

ویژگی های سبکی،منظومه های کهن،بیژن ومنیژه،لیلی ومجنون،قرن ششم.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.