بررسی مناسب ترین روش جهت پاکسازی گل حفاری از مواد نفتی و مدیریت پسماندهای ناشی ازحفاری

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ESPME02_556
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1999
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعیده آقازیارتی فراهانی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

محمد رضا صبور

عضو هیئت علمی، استادیار، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

چکیده

حفاری و پسماندهای ناشی از حفاری در صورتی که درست مدیریت نشوند، علاوه بر تحمیل هزینه های سنگین به صنعت نفت، میتوانند به یکی از منابع آلودگی در محل حفاری تبدیل شوند. مدیریت پسماند گل حفاری عبارت است از یک مجموعه مقررات منسجم و سیستماتیک برای کنترل تولید، ذخیره، جمع آوری، حمل ونقل، پروسه و دفع مواد زاید و پسمانده، منطبق بر بهترین اصول بهداشت عمومی، اقتصاد، حفاظت از منابع و سایر ملزومات زیست محیطی بوده و منطبق بر چهار اصل (Reuse ,Recover ,Reduction ,Recycle) می باشد. به طوری که در پایان عملیات حفاری هیچ پسماندی از گل حفاری و کنده های حفاری در اطراف چاه باقی نماند.هدف از این تحقیق طرح روش های مناسب برای امحاء و دفع این پسماندها از جمله گل حفاری است. در پایان هم سعی شده است تا با توجه به معایب و مزایای روش های مختلف بهترین روش انتخاب گردد. اما باید توجه داشت که در بحث مدیریت پسماند، سیستمی که بتوان برای همه موارد بکار برد وجود ندارد.

کلیدواژه ها

گل حفاری، Zero Discharge، تبدیل گل به سیمان، تصفیه بیولوژیکی، تزریق پسماند حفاری از طریق دالیز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.