پهنه­بندی مناطق مستعد حفاظت با استفاده از منطق فازی در محیط GIS

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ESPME02_352
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1656
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالله کبودی

دانشجوی کارشناسی ارشد محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گ

عبدالرسول سلمان ماهینی

دانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

سید حامد میرکریمی

استادیار گروه محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان،

علی مستوری

کارشناس ارشد جنگلداری، اداره کل منابع طبیعی استان گلستان

چکیده

مدیریت مناطق تحت حمایت و بوم سازگان ها توسط مسئولین یکی از مسائل بسیار مهم در بحث مدیریت محیط زیست در ارتباط با حفاظت اکوسیستم های طبیعی است. افزایش جمعیت، افزایش استفاده های غیر منطقی از سرزمین و روش های نادرست توسعه شهری منجر به کاهش شدید تنوع زیستی، تخریب بوم سازگان ها شده است. پرداختن به مکانیابی مناطق مستعد در حفاظت اکوسیستم های طبیعی و گونه ها ی این اکوسیستم ها امری بسیار مهم در مدیریت این مناطق به شمار می رود. در این تحقیق نیز برآنیم تا با استفاده از نقش پر رنگ ابزار سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) در رابطه با پردازش هندسی و گرافیکی داده های مرتبط با زمین و نیز ساز ماندهی، مدیریت و به کارگیری اطلاعات موضوعی را به طور مجزا از هم فراهم سازیم. در ادامه با استفاده از پارامتر های مختلفی همچون شیب، جهت، ارتفاع، پروفیل خاک و سنگ، فاصله از منابع آبی، مناطق حفاظت شده تالابی، کوهستانی و دیگر پارامتر های موثر در مکانیابی مناطق مستعد حفاظت با مدل ارزیابی چند معیاره (MCE) در محیط ArcGIS و IDRISI به تهیه نقشه تناسب کاربری گردشگری پرداخته شده است که در نتیجه چهار طبقه تناسب (1- نامناسب، 2- متوسط، 3- بالا و 4- بسیاربالا) برای کاربری حفاظت در منطقه جانمایی گردید.

کلیدواژه ها

ارزیابی چند معیاره، کاربری حفاظت، منطق فازی، GIS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.