ارزیابی تاثیر مولفه های توانمندساز بوم گردی بر شبکه بهره برداران
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: فصلنامه انجمن علوم مدیریت ایران، دوره: 13، شماره: 50
- کد COI اختصاصی: JR_IAMS-13-50_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 325
نویسندگان
استاد گروه مدیریت دانشگاه سیستان و بلوچستان
عضو هیئت علمی گروه مدیریت دانشگاه ولایت ایرانشهر
استاد مدعو گروه علوم تربیتی دانشگاه پیام نور مشهد، دکتری مدیریت آموزشی
چکیده
بومگردی یکی از رویکردهای نوین در توسعهی گردشگری، بهویژه در مناطق روستایی و عشایری است. استان سیستان و بلوچستان با دارا بودن ۵۱ درصد جمعیت روستایی و عشایری در آخرین سرشماری عمومی نفوس و مسکن، دارای ظرفیتهای بیشماری به ویژه در ابعاد آداب و رسوم، خردهفرهنگهای محلی، صنایع دستی و ظرفیتهای طبیعی و جغرافیایی است. این پژوهش با هدف بررسی میزان توانمندی کارآفرینان و ذینغعان اقامتگاه های بوم گردی، در نتیجه ی فعالیت در این حوزه انجام شده است. روش پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نوع توصیفی – پیمایشی است. جامعهی آماری پژوهش، شامل کلیهی بهره برداران و نیروهای فعال در اقامتگاه های بومگردی در استان سیستان و بلوچستان به تعداد ۱۰۸ نفر بود که سرشماری شدند. برای تجزیه و تحلیل دادهها در بخش توصیفی از میانگین و انحراف معیار و در بخش استنباطی از آزمون t با ارزش ثابت بهرهگیری شد.یافته ها نشان می دهد که توسعه ی اقامتگاه های بوم گردی، شاخص های توانمندسازی روانشناختی و اجتماعی را ارتقاء داده اما در شاخص های اقتصادی و سیاسی، میزان اثرگذاری در حد قابل قبولی نبوده است.کلیدواژه ها
بوم گردی, توسعه گردشگری, توانمندسازی, ساکنان محلیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.