ارزیابی اثرات فیزیکوشیمیایی احداث کارخانه سیمان تیس چابهار با استفاده از روش

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ESPME02_324
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1824
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هانیه السادات اسلامی

زهرا احمدی

سیدعلی جوزی

دکترای تخصصی علوم محیط زیست، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلا

شمسی شیرانی

چکیده

کارخانه سیمان تیس چابهار با مساحت 60 هکتار در بخش مرکزی شهرستان سرباز با هدف ایجاد اشتغال و درآمد پایدار برای ساکنان بومی و خودکفایی کشور در زمینه تولید سیمان احداث گردیده است. این مطالعه با هدف ارزیابی اثرات فیزیکوشیمیایی ناشی از احداث کارخانه سیمان تیس و جلوگیری از مخاطرات زیست محیطی ناشی از اجرای طرحهای صنعت سیمان و نیز هدایت منطقی طرحها وپروژه های توسعه در ایران در راستای اهداف توسعه پایدار به انجام رسیده است. در این مقاله ابتدا با جمع آوری اطلاعات پایه، فهرستی از منابع زیست محیطی تحت تاثیر تهیه گردید و مطالعات در محدوده محیط های بلافصل، تحت اثر مستقیم و غیر مستقیم تعیین شد. به منظور پیش بینی اثرات کارخانه در مرحله ساخت از روش Rating & Ranking استفاده گردیده است. این روش جهت بررسی معیارهای چهارگانه فیزیکوشیمیایی، بیولوژیکی، اقتصادی- اجتماعی و فرهنگی مورد استفاده قرار گرفته که در این تحقیق صرفاً معیار فیزیکوشیمیایی در فاز ساخت کارخانه بر محیط پیرامون مدنظر قرار گرفته است. این روش از طریق نمره دهی و وزن دهی به پارامترها و زیرپارامترهای مورد تایید این تحقیق با استفاده از نرم افزار IDRISIو روش تجزیه وتحلیل سلسله مراتبی(AHP) پرداخته، که در آن پارامترها دو به دو مقایسه و وزن دهی می شوند و اثرات طرح به لحاظ فیزیکوشیمیایی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تجزیه و تحلیل و وزن دهی به پارامترهای زیست محیطی نشان داد که میزان اثرگذاری منفی طرح در محیط فیزیکوشیمیایی 21/0 درصد و بیشترین تاثیر مربوط به زیر پارامتر کیفیت هوا بود که با نتایج بدست آمده از بین سه گزینه اجرای طرح، عدم اجرای طرح و گزینه مشروط با استفاده از این روش گزینه اجرای طرح معرفی گردید.

کلیدواژه ها

ارزیابی اثرات زیست محیطی، اثرات فیزیکو شیمیایی، کارخانه سیمان تیس چابهار، روش Rating & Ranking

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.