طراحی مدل فرآیندی مدیریت مشارکتی فضای سبز: ضرورتی بر آموزش ذینفعان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش مدیریت آموزش کشاورزی، دوره: 13، شماره: 57
  • کد COI اختصاصی: JR_ITVHE-13-57_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 223
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حدیث دانش یار

دانشجوی دکتری رشته ترویج و آموزش کشاورزی دانشکده کشاورزی و صنایع غذایی،گروه ترویج و آموزش کشاورزی - دانشگاه آزاد اسلامی واحد

سید مهدی میردامادی

دانشگاه آزاد اسلامی علوم وتحقیقات تهران

مهرداد نیک نامی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی- گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده کشاورزی، واحد گرمسار،

فرهاد لشگرآرا

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی- واحد علوم تحقیقات تهران دانشکده کشاورزی و صنایع غذایی،گروه ترویج و آموزش کشاورزی

چکیده

با توجه به رشد فزاینده شهر تهران، مسئله های چند وجهی که ارکان مدیریت شهری با آن روبه رو است؛ مدیریت شهری، نیازمند رویکردی مشارکتی و توسعه از پایین به بالا برای دستیابی به توسعه شهر تهران می باشد لذا بررسی مدیریت مشارکتی یکی از مواردی است که برای بهبود فضای سبز ضروری به نظر می رسد. یکی از مهم ترین الزام های مشارکت شهری وجود فرهنگ مشارکتی است که از طریق آموزش انجام می شود. این پژوهش با هدف دستیابی به مدل فرایندی مدیریت مشارکتی فضای سبز در شهرداری تهران انجام شد. روش این پژوهش به صورت روش ترکیبی همزمان آشیانه ای و در سه بخش به اجرا درآمده است. جامعه آماری آن شامل دو بخش، در بخش کمی ۱۹۰ نفر از متخصصان و ۱۵۰ نفر از شهروندان آموزش دیده و در بخش کیفی شمار ۱۲ نفر شامل خبرگان فضای سبز و برنامه ریزی شهری در فرایند تحقیق همیاری داشتند. روش نمونه گیری در بخش کمی، نمونه گیری طبقه ای با انتساب متناسب و در بخش کیفی، نمونه گیری هدفمند است. به منظور پردازش اطلاعات و تحلیل داده های تحقیق، از نرم افزارهای win۳ (PLS-SEM)،SPSS win۱۸ وvisual paradigm Win ۱۶.۳ استفاده شد. نتایج تحلیل ساختاری این پژوهش نشان داد که مشارکت در تصمیم گیری تنها با مولفه نگهداری فضای سبز رابطه معناداری دارد. همچنین نتایج نشان داد ذینفعان در شرایطی می توانند در طراحی و اجرای بهینه مدل فرآیندی مدیریت مشارکتی نقش آفرینی کنند که آموزش های شهروندی و مرحله های بهبود فضای سبز را طی کنند.

کلیدواژه ها

مدیریت مشارکتی, فضای سبز شهری, آموزش فضای سبز, مشارکت در تصمیم گیری, شهر تهران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.