مروری بر هیدروکراکینگ فاز دوغابی برای ارتقاء نفت سنگین و باقیمانده

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس سراسری مطالعات و یافته های نوین در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: SFFGP02_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 611
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جعفر رمضان زاده

کارشناسی ارشد، رشته مهندسی شیمی، گرایش طراحی فرآیند، دانشگاه تهران

چکیده

< p> امروزه، نفتهای سنگین و باقیمانده های نفتی به دلیل کمبود منابع انرژی دیگر، به یک کاندید بالقوه برای برآورده کردن تقاضای انرژی جهان تبدیل شده اند. با این حال، چنین خوراک هایی حاوی ناخالصی های زیادی مانند فلزات سنگین، ترکیبات گوگرد وترکیبات نیتروژن دار هستند، که منجر به رسوب سریع کک، مسمومیت و غیرفعال شدن کاتالیزورها میشود. این امر باعث کاهش قابل توجه فشار در طول هیدروکراکینگ معمولی در راکتورهای با بستر ثابت یا جوشان می شود. در مقابل، هیدروکراکینگ فازدوغابی توانایی غلبه بر این معایب را از طریق افزایش واکنش های هیدروژناسیون در حضور کاتالیزورهای پراکنده دارد.هیدروکراکینگ فاز دوغابی یک تکنولوژی نوظهور و توانمند برای دستیابی به تبدیل بالای مواد خام سنگین و به حداقل رساندغنمحصولات جانبی مانند گاز، کک و نفت کوره است. هیدروکراکینگ فاز دوغابی قادر به تبدیل بیش از ۹۵ % از نفت سنگین است.پردازش فاز دوغاب یک فناوری انعطاف پذیر است که از کاتالیزورهایی استفاده میکند که به طور کلی به عنوان کاتالیزورهای پودرجامد ناهمگن و کاتالیزورهای پراکنده همگن طبقه بندی میشوند. کاتالیزورهای پراکنده به انواع محلول در آب یا نفت و پودرهای ریز طبقه بندی می شوند. کاتالیزگرهای پودر جامد فعالیت کاتالیزوری کمی دارند، که تعداد زیادی از ذرات جامد را در ته مانده نفت تولید می کنند؛ بنابراین بهره برداری از آن دشوار است. کاتالیزگرهای پراکنده، بسیار پراکنده هستند و نسبت مساحت سطح به حجم بیشتری دارند. بنابراین، آنها فعالیت کاتالیستی بالا و عملکرد خوب را نشان میدهند. آنها کاتالیستهای مطلوبی برای هیدروکراکینگ فاز دوغابی نفت سنگین هستند. انتخاب تکنولوژی فرآیند با در نظر گرفتن ویژگی های خوراک، تقاضای محصول وسود اقتصادی و همچنین نگرانی های زیست محیطی اجرا میشود. هدف از این بررسی، خلاصه کردن پتانسیل هیدروکراکینگ فاز دوغابی برای تولید سوختهای سبکتر است. این بررسی تحقیقات آینده در مورد هیدروکراکینگ فاز دوغابی برای تولید سوخت سبک تر را بهبود می بخشد.< /p>

کلیدواژه ها

نفت های سنگین، باقیمانده های نفتی، هیدروکراکینگ فاز دوغابی، نفت کوره، کاتالیزورهای پراکنده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.