رود دره ها به عنوان پارادایم شاخصه های طبیعی در حفظ محیط زیست شهری(مطالعه موردی رود دره درکه)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ESPME02_154
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4409
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی دیناروندی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست ، دانشگاه تهران

اسماعیل صالحی

دانشیار گروه برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست ، دانشگاه تهران

احمدرضا یاوری

دانشیار گروه برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست ، دانشگاه تهران

محمد شاکرزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی طراحی محیط زیست

چکیده

رود-دره های مهمترین عامل شکل دهی مورفولوژی شهر و عامل دوام و پایداری اکولوژی شهری هستند. هدف کلی تحقیق حاضر ارائه راهکار ها و سیاست های اجرایی بر شهر تهران در راستای برنامه ریزی و طراحی اکولوژیک، بازگرداندن مسیر رود-دره ها به خط القعر های توپوگرافیک شهری و بهره گیری از آن ها به عنوان کریدورهای ارتباطی میان لکه های سبز میان مقیاس و کلان مقیاس شهری و جریان ارتباط میان سطوح بالادست و پایین دست شهر است. در این راستا به منظور انطباق این اصول با مناطق شهری، رود - دره درکه به عنوان یکی از کریدورهای سبز در بافت شمال تهران مورد بررسی قرار گرفت.روش تحقیق در پژوهش حاضر تحلیلی- توصیفی و از نوع کاربردی است، ضمن تبیین نقش و جایگاه رود دره ها به عنوان پارادایم شاخصه های طبیعی، در حوزه پیمایش منطقه مورد مطالعه از روش های مشاهده مستقیم و روش تصویری در بستر مطالعات میدانی استفاده شده و همچنین در روش استدلالی- استنتاجی براساس تکنیک سوآت (swot)محیط طبیعی رود دره درکه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است که پس از انتخاب استراتژی به ارائه سیاست‌ها، راهکارها و پیشنهادات اجرایی مربوطه در راستای حفظ محیط زیست شهری پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

رود دره ، برنامه ریزی محیطی ، محیط زیست شهری ، درکه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.