تهیه نقشه پراکنش کوکر شکم سیاه (Pterocles orientalis) در پناهگاه حیات وحش

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ESPME02_142
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1803
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اعظم الهامی راد

دانشجوی کارشناسی ارشد محیطزیست دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگ

حمیدرضا رضایی

استادیار دانشکده شیلات و محیطزیست دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی

حسین وارسته مرادی

استادیار دانشکده شیلات و محیطزیست دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی

محمد کابلی

استادیار دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران

چکیده

ارزیابی زیستگاه حیات وحش یکی از ملزومات اساسی جهت شناخت نیازهای زیستی و فیزیکی گونه برای حفاظت می باشد. شناسایی مکان هایی که صرفا در یک زیستگاه مورد استفاده حیات-وحش قرار می گیرند ما را به شناخت پارامترهای خُرد زیستگاهی مطلوب جانور رهنمون می شوند. کوکر شکم سیاه (Pterocles orientalis) پرنده ایست که در پناهگاه حیات وحش شیراحمد سبزوار و برخی دشت های جنوبی این شهرستان زیست می کند و با وجود این که به شدت تحت شکار و تخریب زیستگاه است از جمله پرندگانی است که تا کنون ناشناخته مانده است. تهیه نقشه پراکنش پرنده و دریافتن کلیاتی از ارجحیت های زیستگاهی این پرنده از جمله اقدامات اولیه جهت کسب اطلاعات در مورد خصوصیات زیست شناختی و بوم شناختی پرنده و حفاظت از آن می باشد. در این مطالعه مکان های مورد استفاده پرنده جهت ثبت پارامترهای زیستگاهی شناسایی و مورد ارزیابی قرار گرفت. طبق شواهد به دست آمده از این مطالعه این پرنده در زیستگاه های مرتفع تر از 1152 متر بالای سطح دریا دیده نشد با وجود این با توجه به عدم حضور پرنده در برخی ارتفاعات پایین تر می توان چنین نتیجه گرفت که ارتفاع تنها عامل محدود کننده در پراکنش کوکر شکم سیاه نمی باشد. همچنین نقشه پراکنش این پرنده در دشت شیراحمد سبزوار تهیه گردید.

کلیدواژه ها

کوکر شکمسیاه، نقشه پراکنش، ارزیابی زیستگاه، شیراحمد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.