بررسی آثار گردشگری روستایی بر محیط زیست پایدار روستایی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ESPME02_136
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1628
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسلم سواری

دانشجوی کارشناسی ارشد توسعه روستایی دانشگاه تهران،

نعمت اله شیری

دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش کشاورزی دانشگاه تهران،

حسین شعبانعلی فمی

دانشیار گروه مدیریت و توسعه کشاورزی دانشگاه تهران،

چکیده

توسعه پایدار ابعاد گسترده‏ای دارد و گردشگری یکی از ابعاد آن است، برای دست‏یابی به توسعه پایدار روستایی، رونق گردشگری به عنوان یک عامل توسعه، بسیار اهمیت دارد. زیرا گردشگری روستایی عامل بسیار مهمی در توزیع عادلانه درآمد جامعه محسوب می‏شود و زمینه را برای توسعه ملی و منطقه فراهم می‏کند همچنین حضور گردشگران در یک ناحیه مثل یک شمشیر دولبه است از جنبه‏های مختلفی بر زندگی افراد آن ناحیه تاثیر می‏گذارد که این خود شامل آثار و نتایج مثبت و هم شامل تبعات منفی می‏باشد که با یک نظام مدیریتی کارآمد می‏توانیم پیامدهای منفی را به آثار مثبت بر جامعه روستایی تبدیل کنیم. صنعت گردشگری در جهان به عنوان بزرگ‏ترین و متنوع‏ترین صنعت دنیا به حساب می‏آید. توسعه گردشگری روستایی را می‏توان به دهه‏ی 1950 نسبت داد. گردشگری روستایی در دنیای امروز یکی از بخش‏های مهم اقتصادی است و عده‏ای از کارشناسان، گردشگری روستایی را به عنوان سیاستی برای توسعه روستایی قلمداد می‏کنند که می‏تواند یکی از راه‏های نجات روستاییان از فقر، مهاجرت و مشلات اقتصادی اجتماعی باشد. بنابراین، در نواحی روستایی به دلیل غالب بودن اقتصاد کشاورزی و آسیب‏پذیر بودن آن توجه به دیگر فعالیت‏ها نظیر گردشگری می‏تواند به‏عنوان مکمل این بخش باشد. در این راستا این مطالعه با روش کتابخانه‏ای و اسنادی به بررسی نقش گردشگری روستایی در توسعه پایدار روستایی می‏پردازد و به دنبال بررسی تاثیرات اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی گردشگری روستایی بر توسعه پایدار روستایی است و در نهایت جهت بهتر شدن آثار گردشگری بر مناطق روستایی پیشنهادهایی ارایه می‏گردد. علاو بر این نتایج مطالعات مختلف نشان می‏دهد که گردشگری روستایی می‏تواند به یکی از فعالیت‏های پیشتاز اقتصادی تبدیل شده است به طوری که بین توسعه گردشگری و جذب گردشگر و افزایش درآمد اقتصادی رایطه مثبتی وجود دارد همچنین گردشگری می‏تواند علاوه بر اشتغال‏زایی باعث کسب ارز، تامین آرامش، استفاده از اوقات فراغت، توزیع عادلانه ثروت، تبادل فرهنگی و نزدیکی ملل‏ها به یکدیگر ‏شود.

کلیدواژه ها

گردشگری ، توسعه روستایی، توسعه پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.