اثر ترکیب یونی و قدرت یونی بر جذب فسفر در خاک آهکی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
- کد COI اختصاصی: ESPME02_054
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3092
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد. دانشگاه ارومیه
هیئت علمی گروه علوم خاک, دانشگاه ارومیه
چکیده
فسفر یکی از عناصر حیاتی برای کلیه موجودات زنده و عنصر ضروری برای رشد می باشد، لکن در صورت مصرف بی رویه آن موجب پدیده یوترفیکاسیون آب می شود. جذب فسفر توسط خاک ها می تواند در حرکت و قابلیت استفاده فسفر در خاک ها موثر باشد و تلفات فسفر از خاک ها را به آب سطحی و زیرزمینی مانع گردد. قدرت یونی محلول، نوع الکترولیت، pH و کانی های مهم تشکیل دهنده خاکهای آهکی از جمله کلسیت از عوامل موثر بر جذب و واجذبی فسفر بشمار می رود. در این مطالعه چهار نوع الکترولیت مختلف (2-10 مولار CaCl2، 4-10مولار CaCl2، 2-10×3 مولار NaCl و 4-10مولار NaCl) و ترکیب محلول خاک، برای خاک مورد مطالعه (با 50% کربنات کلسیم معادل) استفاده شد تا ویژگی های جذب فسفر در آن تعیین شود. افزایش قدرت یونی الکترولیت های مختلف مقدار جذب فسفر را افزایش داد. همچنین نوع کاتیون در قدرت یونی مساوی، جذب فسفر را تحت تاثیر قرار داد به طوری که بیشترین مقدار حداکثر جذب (Xm) (485 میلی گرم بر کیلوگرم خاک) در محلول2-10 مولار CaCl2 مشاهده شد. در بین الکترولیت های مختلف، الکترولیت 2-10 مولار CaCl2 نتایج مشابهی را از نظر جذب فسفر در مقایسه با ترکیب محلول خاک نشان داد که بیانگر آنست که این الکترولیت می تواند در مطالعات جذب فسفر در خاک های آهکی مورد استفاده قرار گیرد.کلیدواژه ها
ترکیب یونی، قدرت یونی، جذب فسفر، یوتریفیکاسیون، خاک آهکیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.