مطالعه میزان تاثیر هوش هیجانی بر پرخاشگری (مورد مطالعه: خانم های استان گلستان)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی مطالعات مدیریت در علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: SPCONF07_187
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 148
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سامره آریانفر

کارشناسی ارشد روان شناسی بالینی، گروه روان شناسی، واحد بندرگز، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرگز، ایران.

علیرضا همایونی

استادیار روان شناسی، گروه روان شناسی، واحد بندرگز، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرگز، ایران

غلامرضا خلیلی

استادیار مشاوره، گروه مشاوره، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران

چکیده

هوش هیجانی توانایی اداره مطلوب خلق وخوی، وضع روانی، کنترل تکانه ها و عاملی است که هنگام شکست ناشی از دست نیافتن به هدف، در شخص انگیزه و امید ایجاد میکند. این نوع هوش همچنین، حاکی از همدلی، یعنی آگاهی یافتن از احساسات افراد پیرامون ما میباشد. هوش هیجانی برخلاف هوش شناختی که در سرشت هر فرد موجود است، قابلیت اکتسابی دارد و میتوان سطح آن را در افراد رشد و تعالی بخشید. پرخاشگری هر نوع رفتاری است که بهقصد آسیب رساندن عمدی به شخص دیگر انجام شود که ممکن است روانی یا فیزیکی باشد .[۸] آنچه در این تعریف حائز اهمیت است، نیت رفتارکننده است؛ یعنی رفتار آسیب زا در صورتی پرخاشگری محسوب میشود که از روی عمد و به منظور صدمه زدن به دیگری و یا به خود صورت گرفته باشد. به دلیل حائز اهمیت بودن هوش هیجانی و پرخاشگری در زندگی اجتماعی ازنظر روانشناسی، در پژوهش پیش رو رابطه بین این دو فاکتور مورد بررسی قرار خواهد گرفت. جامعه آماری مطالعه ی پیش رو متشکل از ۷۵ خانم ساکن در شهر گرگان میباشد که به صورت تصادفی پرسشنامه هوش هیجانی و پرخاشگری توزیع خواهد شد. لازم به ذکر است که مطالعه پیش رو از نوع توصیفی و همبستگی میباشد . با توجه به بالا بودن سطح معناداری نتایج حاصل از داده ها و جداول آماری، نتیجه میشود بین هوش هیجانی و خرده مقیاسه ای آن و پرخاشگری رابطه معناداری وجود نداشته و با هیچیک از متغیرها نمیتوان متغیر دیگری را پیشبینی کرد.

کلیدواژه ها

هوش هیجانی، پرخاشگری، روانشناسی، استان گلستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.