سلسله مراتب ارزش های اخلاقی
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی مطالعات مدیریت در علوم انسانی
- کد COI اختصاصی: SPCONF07_168
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 372
نویسندگان
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد آباده، شیراز
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد دشتستان -برازجان، دشتستان-برازجان
چکیده
در نظام ارزشی قرآن، سلسله مراتب اخلاقی وجود دارد، چه اینکه در مواردی، به مقایسه ضدارزش ها پرداخته و برخی را نابهنجارترمعرفی می کند؛ مانند )والفتنه اکبر من القتل()بقره/ ۲۱۷ (. و یا در نام بردن از ضدارزش های اخلاقی، به تناسب سنگینی خطا و لغزش،واژگان متفاوتی در قرآن کریم به کار رفته است؛ اصطلاحاتی از قبیل: ذنب، جرم، اثم، ثقل، سیئه، عصیان، طغیان، وزر، خطا، فاحشه،فجور، منکر و ... .همچنین طبقه بندی روشنی از گونه های گناه و لغزش های اخلاقی، در سه طبقه صورت گرفته است: گناهان کبیره، گناهان صغیره ولغزش های کوچک )لمم(. طبقه بندی گناهان کبیره و صغیره، از چند آیه کریمه برداشت شده است، از جمله (والذین یجتنبون کبائرالاثم والفواحش()شوری/ ۳۷ ()ان تجتنبوا کبائر ما تنهون عنه()نساء/ ۳۱ )از این آیات استفاده شده است که ضدارزش های دینی، در دو طبقه کلی تقسیم بندی شده اند: گناهان بزرگ و گناهان کوچک. همچنین دسته سومی از خطاها مطرح شده اند که »لغزش« خوانده می شوند و قرآن کریم، آن را »لمم« می خواند. این لغزش ها گرچه ناروا و خطایند، اما بخشودنی و قابل گذشتند:)الذین یجتنبون کبائر الاثم والفواحش الا اللمم()نجم/ ۳۲ در اینکه »لمم« چیست و این لغزش های بخشودنی کدامند، مفسران تفاوت دیدگاه دارند. اما دو تفسیر اصلی از آن عبارت است از: نزدیک شدن به حریم گناه، و یا گناهان اتفاقی که تبدیل به عادت نشده اند. (طباطبایی، (۴۲/۱۹کلیدواژه ها
سلسله مراتب - ارزشهای اخلاقی - نقش عامل عقلانیمقالات مرتبط جدید
- عوامل تاثیرگذار بر خرید ناگهانی و راهکارهای افزایش آن در خرده فروشی
- نقش رسانه های اجتماعی بر صادرات بخش خصوصی
- الگوریتم ژنتیک یکپارچه و رویکردیادگیری عمیق برای تشخیص و طبقه بندی موثر حملات سایبری در محیط های صنعتی اینترنت اشیا (IIoT)
- بررسی فرآیند مدیریت دانش در رابطه با هم افزایی هوش مصنوعی و اینترنت اشیا و تاثیرگذاری این رابطه بر مدیریت دانش
- تاثیر مدیریت آموزشی بر خلاقیت دانش آموزان در محیط های یادگیری مجازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.