جایگاه تاریخ اسلام برتکامل پوشش و حجاب در ایران
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی مطالعات مدیریت در علوم انسانی
- کد COI اختصاصی: SPCONF07_161
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 360
نویسندگان
دکترای مهندسی نساجی، مدرس و عضو پژوهشی مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی کرج
دانشجوی کاردانی طراحی لباس مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی کرج
دانشجوی کاردانی طراحی لباس مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی کرج
دانشجوی کاردانی طراحی لباس کاربردی جهاددانشگاهی کرج
چکیده
یکی از راه های شناخت فرهنگ ادوار گذشته هر تمدنی، تاریخ لباس و پوشاک است. به عبارت دیگر تاریخ پوشاک هر ملت و قومی بخشی از تاریخ تمدن آن محسوب می شود که از تحولات شکل فرم لباس در زمان های دور سخن می گوید. این تحولات با دیگر تحولات تاریخی، اجتماعی و معیشتی در ارتباط هستند که می توان نیازهای زیستی را به عنوان اولین محرک در شکل دادن به پوشش و تغییر و دگرگونی در ساختار آن دانست. بررسیها نشان می دهند که پوشش تمام بدن در دوره های مختلف تاریخی چه نزد زنان و چه نزد مردان حقیقت داشته است و هیچ گاه ایرانیان در برهنگی به سر نمی برده اند. اگرچه حجاب با پوشش اسلامی ، یکی از دستورات حکیمانه و سعادت بخش دین مبین اسلام است که از هنگام اسلام آوردن مردم ایران در دو قرن نخست هجری، توسط اهالی این سرزمین مورد پذیرش واقع شده، ولی پژوهشها در این زمینه حاکی از جایگاه حجاب در ایران از زمان های دور می باشد. لذا در این مطالعه کتابخانه ای به بررسی تاریخ اسلام بر فرهنگ مصرف پوشاک در ایران زمین پرداخته شده است. چراکه ارزش حجاب در پوشاک مصرفی ملت ایران بیش از هرچیز در تاریخ و نشانی است که در گذر قرن ها در خود نهفته است.کلیدواژه ها
تاریخ اسلام، پوشاک،فرهنگ مصرف، حجابمقالات مرتبط جدید
- عوامل تاثیرگذار بر خرید ناگهانی و راهکارهای افزایش آن در خرده فروشی
- نقش رسانه های اجتماعی بر صادرات بخش خصوصی
- الگوریتم ژنتیک یکپارچه و رویکردیادگیری عمیق برای تشخیص و طبقه بندی موثر حملات سایبری در محیط های صنعتی اینترنت اشیا (IIoT)
- بررسی فرآیند مدیریت دانش در رابطه با هم افزایی هوش مصنوعی و اینترنت اشیا و تاثیرگذاری این رابطه بر مدیریت دانش
- تاثیر مدیریت آموزشی بر خلاقیت دانش آموزان در محیط های یادگیری مجازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.