بررسی تجارب برنامه ریزی شهری مدیریت پسماند در شهر تهران و مقایسه با یک نمونه موفق جهانی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی مطالعات مدیریت در علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: SPCONF07_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 236
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزاد مصافی

کارشناسی ارشد مدیرت بازرگانی :کسب کار و تجارت الکترونیک

رضا رحیمی اسیابرکی

کارشناسی ارشد مدیریت دولتی، طراحی سازمانهای دولتی

چکیده

پسماندها در سالهای متمادی بدون توجه به اصول علمی و در نظر گرفتن مبانی حفظ و حراست از طبیعت با بی توجهی در محیط رها شده اند. خطرات محیط ناشی از فقدان سیستم مدیریتی مناسب و نبود قوانین و مقررات کافی، از مشکلات اساسی کشور است که در کلانشهرها و مراکز بزرگ جمعیتی با ابعاد گستردهتری نمود پیدا کرده است؛ در این میان نیاز است تدابیر ویژه در خصوص مدیریت اصولی و سازگار با محیط زیست این حجم از پسماند مد نظر قرار گیرد.روندی که جریان جمع آوری پسماند و روشهای پردازش و دفع پسماند را در تعامل با یکدیگر مدیریت میکند »مدیریت پسماند« نامیده میشود که به منظور دستیابی به اصول مدیریت پسماند تجارت کشورهای موفق در سه دسته کشورهای اروپایی، آسیایی و آمریکایی مورد بررسی قرار گرفته و بر اساس نتایج حاصل از این بررسی اصول مدیریت پسماند پیشنهاد شده است.روش مورد استفاده پژوهش انجام شده در این باره، توصیفی-تحلیلی است و اطلاعات مورد نیاز با بهره گیری از روش تحلیلی اسنادی گردآوری شده است.نتایج حاصل از بررسی متون مرتبط نشان میدهد که در مدیریت پسماند نیاز است مواردی همچون ایجاد و توسعه سطل بازیافت در سطح شهر، فرهنگسازی در خصوص بازیافت زباله ها، ملزم ساختن صنایع برای اختصاص بخشی از سود خود به مدیریت پسماند و بهره گیری از مشارکت شهروندان و بخش خصوصی در این حوزه مورد توجه قرار گیرد.البته دستیابی به اصول مدیریت پسماند نیازمند بررسی نمونه های موفق است چرا که زمینه مناسب برای شناسایی الگوها و چگونگی مدیریت پسماند را فراهم میسازد. بدین منظور نوشتار حاضر در پی بررسی تجارب جهانی اصولی مدیریت پسماند است تا دید جامع در خصوص شیوه برخورد با پسماند حاصل شود و از این اصول متناسب با شرایط ایران در راستای دستیابی به راهکارهای موثرتر بهره برد.

کلیدواژه ها

تجارب برنامه ریزی شهری، مدیریت پسماند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.