روان شناسی تربیت دینی کودک

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی علوم انسانی و مطالعات روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: PECONF06_120
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 157
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید فرضی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان

چکیده

شکل گیری شخصیت پایه و اصلی افراد از دوران کودکی شکل می گیرد و می توان گفت مهم ترین و تاثیر گذار ترین دوره زندگی افراد ،دوره کودکی است. در این دوره فقط مراقبت و نگهداری های جسمی از کودک کافی نیست. کودک نیاز به مراقبت های روحی نیز دارد ،او باید از لحاظ عاطفی ، شخصیتی و هوشی نیز تقویت شود. در این بین تربیت دینی کودکان اهمیت خاصی در نظام اموزشی و تربیتیاسلام دارد.پرورش دینی از حقوق کودکان و از وظایف و مسئولیت های خطیر پدر و مادر درارتباط با فرزندان است. پدران و مادران بایدبکوشند این وظیفه بزرگ را انجام دهند. تربیت دینی به معنای اموزش و پرورش دینی است که می تواند نقش مهمی را در توسعه یکجامعه دینی و اسلامی ایفا کند. بی شک هر تحقیق و پژوهش شامل اهداف خاصی می باشد که در راستای نیل به اهداف خاصی ، چنینپژوهشی انجام گرفته است. هدف از تحقیق بررسی،تبیین و مطالعه روان شناسی تربیت دینی کودک می باشد که باروش اسنادی شاملکتاب ها و مجلات منتشرشده، سایت های علمی معتبر، احادیث نبوی در امر تربیت و قران کریم تدوین شده است.نتایج و تحقیق یافته هاحاکی از ان است که خانواده نقش اصلی را در تربیت کودک در جامعه مذهبی ودینی و تعمیق ارمان های دینی ایفا می کنند. برایناساس پیشنهاد می شود که خانواده ها و سپس مربیان با الهام از فرهنگ دینی اسلام و آموزه های ان به تربیت صحیح فرزندان بپردازند واین جزء از طریق عمل صالح و پرهیز از عوامل غفلت زا میسر نخواهد شد.

کلیدواژه ها

روان شناسی تربیتی ،تربیت دینی ، ،نقش والدین.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.