پژوهشی در عوامل موثر بر عملکرد شغلی کارکنان معادن با محویرت تعادل کار و زندگی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: همایش ملی نوآوری در مهندسی صنایع، مکانیک و مواد
  • کد COI اختصاصی: IEMMCONF01_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 149
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نازنین زهرا طالبی مقدم

چکیده

هدف از انجام این تحقیق شناسایی عوامل موثر بر ایجاد تعادل بین زندگی کاری و زندگی خانوادگی و تاثیر آنها بر رضایت شغلی بوده است. از آنجا که فلسفه وجودی هر یک از معادن به نیروی انسانی آن وابسته است. بنابراین منابع انسانی نقش محوری در تحول معادن دارند، وضعیت کارکنان تا حد زیادی متاثیر از شرایط کاری و نوع شغل آنان است. کار در معادن از جمله مشاغل تهدید کننده ی سلامتی کارگران محسوب می گردد. معدنکاری در تمامی کشورهای جهان با حادثه وخطر همراه است، آمارها نشان می دهد ۱۰ درصد از حوادث به وقوع پیوسته در معادن مربوط به مشکلات سخت افزاری و ۹۰ درصد آن نیز مربوط به نیروی انسانی است. با توجه به شرایط نامساعد کار در معدن واضح است که زندگی عادی کارگران معدن، تحت تاثیر قرار گرفته و از لحاظ جنبه های مختلف جسمی، روانی، اجتماعی و اقتصادی دچار دگرگونی و اختلال می گردد. به این ترتیب مفهوم کیفیت زندگی مرتبط با سلاتی در این افراد اهمیت خاص دارد. یکی از عوامل منفی که در زندگی هر فردی به خواست مسئولیت ها و وظایفی که به عهده دارد، پیش می آید، استرس ناشی از محیط کار و یا محیط خانواده است. افرادی که در مشاغل سخت فعالیت می کنند، به طور استرس زیادی را تحمل می کنند که این استرس ها به خانواده تعمیم داده شده و منجر به ایجاد اسیب ها و تنش های خانوادگی می شود و یا بلعکس مشکلات خانوادگی ممکن است موجب کاهش عملکرد مفید در محیط کاری گردد و همچنین درآمد پایین و کمبود رضایت شغلی فرد نیز می تواند، موجب کارکرد حداقلی مفید شود. مهمترین عوامل موثر بر تعادل کار و زندگی که موجب ایجاد امنیت شغلی کارکنان در معادن می گردد: تبیین کار شایسته، حمایت های اجتماعی، حمایت های بیمه ای، ایجاد امنیت شغلی، تقویت رفتارهای ایمنی بین کارکنان و بهداشت کار می باشد.

کلیدواژه ها

کیفیت زندگی کار، تعارض کار، خانواده، عملکرد شغلی، معدن، استرس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.