بررسی شاخص های تاب آوری در سوانح طبیعی زیست محیطی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی فناوری های نوین در کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: NTCONF05_076
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 255
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مطهره عباسی نوده

دانشجوی دکترای مهندسی سوانح ، دانشکده محیط زیست ، دانشکدگان فنی ، دانشگاه تهران، تهران

سعید گیوه چی

دانشیار، دانشکده محیط زیست ، دانشکدگان فنی ، دانشگاه تهران، تهران

چکیده

یکی از شیوه های نیل به پایداری و کاهش آسیب پذیری و مدیریت سوانح طبیعی افزایش تاب آوری جوامع است. تعریف مورد قبول جامعه علمی از تاب آوری تعریف ارائه شده توسط آقای کارپنتر همکاران است. طبق نظر ایشان تاب آوری به عنوان مقدار آشفتگی که یک سیستم بتواند آن را جذب کند و در وضعیت قبلی خود باقی بماند است. در شرایطی که ریسک و عدم قطعیت رو به رشد می باشد تاب آوری به عنوان مفهوم مواجهه با اختلالات و تغییرات معرفی می شود. با توجه به ماهیت چند بعدی تاب آوری سوانح طبیعی اجتماعی، اقتصادی، فیزیکی، نهادی و محیطی که اجماع علمی در این زمینه وجود دارد. از این رو از بین چارچوب هایی که ارائه شده می توان گفت ترکیب مدل ارزیابی تاب آوری هائیتی و "مرکز تاب آوری ایالات متحده"، طیف وسیعی از متغیرهای تصمیم گیری و سیاست که در هر مقیاسی همدیگر را پشتیبانی می کنند، و در نتیجه گیری این مطالعه ترکیب مدل ارزیابی تاب آوری هائیتی و "مرکز تاب آوری ایالات متحده"، بهترین مدل برای اندازه گیری تاب آوری در حوزه مدیریت سوانح طبیعی می باشند.

کلیدواژه ها

تاب آوری ، ارزیابی ، سوانح ، پایداری ، مدل تاب آوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.