مکان یابی موقعیت زهکش (آبرو) عرضی جاده های دسترسی پارک جنگلی وردآورد تهران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی فناوری های نوین در کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: NTCONF05_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 117
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید عطا اله حسینی

استاد گروه جنگلداری و اقتصاد جنگل دانشگاه تهران کرج

سپیده هنری پور

دانش آموخته کارشناسی گروه جنگلداری و اقتصاد جنگل دانشگاه تهران، کرج

چکیده

جاده ها و مسیرهای مناسب و متناسب از ارکان مهم مدیریت و اجرای امور مربوطه در پارک های جنگلی کوهستانی می باشد. با توجه به شرایط اقلیمی و بارش های تند در مناطق کوهستانی این جاده ها دچار فرسودگی و تخریب می شوند. عوامل مختلفی در تخریب جاده ها دخالت دارند که مهم ترین انها رواناب های تولید شده بر اثر بارندگی می باشد که سطح جاده را تهدید می کند و سبب تخریب و فرسایش و کاهش پایداری عناصر و مصالح بستر و سطح جاده می شود. برای کاهش تخریب سطح توسط رونآب نیاز به خروج آب از کناره و سطح جاده توسط آبروهای عرضی در نقاط مخلف جاده می باشد. با توجه به اهمیت این موضوع مطالعه حاضر به منظور تعیین مکان های متناسب استقرار ابروهای عرضی در چهار مسیر جاده پارک جنگلی منطقه ی ورداورد تهران انجام شد. به همین منظور در محدوده ی ۴کیلومتر از جاده ی خاکی موجود در پارک جنگلی وردآورد با استفاده از نقشه توپوگرافیک با مقیاس ۱:۲۵۰۰۰ با اندازه گیری و کنترل میدانی وضعیت شیب طولی جاده و زهکش های موجود بررسی و سپس نسبت به تععین تعداد و اندازه ی زهکش ها اقدام شد. با توجه به وضعیت شیب طولی مسیرهای مذکور نقاط مناسب لوله گذاری انتخاب شد. نتایج بدست امده نشان داد که تعداد ۲۷ آبر عرضی با طول ۴.۵ متر و قطر ۳۰-۵۰ سانتیمتر نیاز است. با استقرار آبروهای عرضی به افزایش عمر مصالح و وضعیت شکل سطح رویه مسیرهای جاده های مورد نظر می توان کمک شایانی نمود و از هزینه های آینده حاصل از نگهداری آنها کاست و به همین سبب با حضور به موقع برای انجام امور مدیریتی حفظ و نگهداری درختان این پارک بنحو احسن اقدام موثر نمود

کلیدواژه ها

زهکشی، مکان یابی، آبرو عرضی، پارک جنگلی وردآورد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.