بررسی ساختار کمی جنگل با آماربرداری صد درصد و نمونه برداری دایره ای دربخش (مطالعه موردی: بخش گرازبن جنگل آموزشی پژوهشی خیرود)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی فناوری های نوین در کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: NTCONF05_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 270
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا مهربان

کارشناس ارشد جنگلداری، تهران

محمود زبیری

استاد دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران

جهانگیر فقهی

استاد دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران

حمید رضا ناصری

استادیار مرکز تحقیقات بین المللی بیابان، دانشگاه تهران

چکیده

در این بررسی سعی گردید روش بهینه از نظر دقت و هزینه در آماربرداری جنگل های شمال، ارائه گردد. مشخصه های مورد بررسی، تعداد در هکتار و حجم در هکتار می باشد. به این منظور جهت مقایسه نتایج از داده های نمونه برداری دایره ای ۱۰ آری و آماربرداری صددرصد بخش گرازبن، منطقه ای با مساحت ۱۰۰۱ هکتار حاصل از طرح جنگلداری استفاده شد. با استفاده از نرم افزار Arcmap ویرایش ۹.۲ پایه های درختی قطعات نمونه با مساحت های ۹ الی ۴ آری با توجه به داده های مساحت قطعه نمونه دایره ای ۱۰ آری با شبکه ۲۰۰ × ۱۵۰ متری حاصل از طرح جنگلداری، استخراج گردید. نتایج حاصل از آماربرداری صددرصد با جوامع آماری حاصل از روش نمونه برداری مقایسه شد و شاخص های آماری برای مشخصه های تعداد و حجم در هکتار محاسبه گردید. نتایج آزمون کولموگراف -اسمیرنف K-S جهت مقایسه تعداد و حجم درختان در هکتار در طبقات قطری حاصل از آماربرداری صددرصد و روش نمونه برداری با مساحت های مختلف نشان داد مساحت های ۱۰ الی ۵ آری اختلاف معنی داری بین فاکتورها نشان ندادند، اما با قطعات نمونه ۴ آری اختلاف معنی دارشد. با استفاده از شاخص ، دقت ۱۰ % E %=± مبنا قرار گرفت و حداقل سطح ۷ آر و حداکثر ابعاد شبکه ۲۰۰ × ۱۵۰انتخاب گردید.

کلیدواژه ها

آماربرداری صددرصد ، تعداد در هکتار، حجم در هکتار، نمونه برداری دایره ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.