یادگیری الکترونیکی((e-learning و جایگاه آن در نوآوری های آموزشی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی علوم انسانی و آموزش و پرورش با محوریت توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: MCCONF06_140
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 239
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کبری عبدالهی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت

پریسا مظلوم

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

چکیده

تحول و تغییرات سریع دانش بشری در قرون اخیر باعث دغدغه های فکری بشر گردیده است. اکنون دیگر به خاطر بروز تغییرات شگرف در عرصه زندگی، دانشی که قبلا آموخته شده، پس از مدتی اعتبار خود را از دست میدهد و در عرصه زندگی کاربردی ندارد. استفاده از یک سری اطلاعات کهنه ولو عمیق و تخصصی نمیتواند راه گشای انسان در قرون آینده باشد. احساس درماندگی و عقب ماندگی از کارهاو اطلاعات روز، روح انسان را میآزارد. تحولات روزافزون عصر حاضر نیمه عمر دانش را کوتاه و کوتاهتر ساخته است به طوری که پیش بینی میشود حجم دانش بشری تا سال ۲۰۲۰ هر ۷۳ روز، دو برابر گردد بنابراین با چنین شرایطی که بشر با آن روبرو است نیاز به فراگیری در هر سنی اجتناب ناپذیر است.. یادگیری الکترونیکی شیوه نوین در آموزش است که به ارائه و اداره فرصتهای یادگیری برای ارتقا دانش و مهارت از طریق اینترنت و شبکه های رایانه ای میپردازد. این شیوه آموزش، مفاهیم سنتی مدرس (به عنوان منبع اطلاعات)، فراگیر (به عنوان جاذب اطلاعات مدرس) و کلاس درس و کارگاه (به عنوان محیط تحصیل) را متحول ساخته است. بهره برداری هر چه بیشتر از فناوری اطلاعات و ارتباطات، فرآیند آموزش را به فرآیندی زنده، پویا و جذاب تبدیل میکند، سرعت یادگیری را افزایش میدهدو باعث کاهش هزینه های آموزشهای سنتی میگردد.. هنری یادگیری الکترونیکی را محصول مشترک و نهایی سه عنصر کلیدی محتوا، فناوری و خدمات میداند یادگیری الکترونیکی میتواند محتوای آموزش را در قالبهای گوناگون ارائه کند و موجب تسریع برنامه هایآموزشی و افزایش کیفیت خدمات آموزشی گردد.اخیرا نیز در جهت توسعه یادگیری الکترونیکی و گام نهادن در جهت آموزش هر فرد به صورت مداوم، مقوله دیگری به نام یادگیری سیار مطرح است که ذهن بسیاری از دست اندرکاران آموزش را به خود مشغول ساخته است. یادگیری سیار، یادگیری است که در آن آموزش از طریق لوازم بی سیم نظیر، تلفنهای بی سیم یا همراه، راهنماهای دیجیتالی شخصی ، رایانه های همراه و Pocket PCها صورت میگیرد. در این مقاله سعی می کنیم نشان دهیم که یادگیری الکترونیکی که فراگیر را از چالشهای روشهای سنتی میرهاند و میتواند همگام با رشد فزاینده اطلاعات و دانش بشری حرکت کند و نیازهای جامعه اطلاعاتی را با استفاده از اطلاعات به روز برآورده کند. همچنین میتواند نیروی انسانی متخصص برای اداره شهر نیز تحت آموزش قرار دهد و زمینه ساز تحقق دولت الکترونیکی، تجارت الکترونیکی، یادگیری الکترونیکی، بهداشت الکترونیکی، بانکداری الکترونیکی، همه سرویسهای الکترونیکی گردد.

کلیدواژه ها

یادگیری الکترونیکی، آموزش، شیوه یادگیری،سواد آموزشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.