ارزیابی اثربخشی نصب ارت ایمنی بر کاهش احتمال وقوع برق گرفتگی فشار ضعیف در عملیات بهره برداری با استفاده از FTA در محیط فازی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس منطقه ای سیرد
  • کد COI اختصاصی: CIRED05_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 209
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد مهدی بابایی

دانشکده HSE دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شهید بهشتی تهران ، ایران شرکت توزیع نیروی برق استان گلستان گرگان ، ایران

موسی جباری

دانشکده HSE دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شهید بهشتی تهران ، ایران

احمد علی بابایی

دانشکده HSE دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شهید بهشتی تهران ، ایران

چکیده

در شبکه های فشار ضعیف به علت حجم زیاد تاسیسات و فعالیت های گسترده در نگهداری، تعمیرات، تغییرات و توسعه، احتمال برق گرفتگی زیاد است. ارت ایمنی یکی از مهم ترین تدابیر پیشگیری از وقوع آن است. در این پژوهش اثربخشی احداث ارت ایمنی در فعالیت های بهره برداری و تعمیرات شبکه های فشار ضعیف با محاسبه احتمال وقوع برق گرفتگی فشار ضعیف قبل و پس از انجام اقدامات کنترلی بررسی شده است. به این منظور ابتدا با استفاده از روش FTA علل پایه و میانی حادثه شناسایی و درخت علل آن ترسیم گردید سپس به علت نقص اطلاعات گذشته، احتمال وقوع علل پایه با روش Fuzzy Logic محاسبه شد. در ادامه بر اساس نتایج حاصل از محاسبات فازی، احتمال وقوع علل میانی و حادثه اصلی با استفاده از روابط احتمالاتی، قبل و پس از انجام اقدامات کنترلی محاسبه گردیدند. نتایج نشان داد در شرایط اولیه که عدم نصب ارت ایمنی در فعالیتها محتمل است، احتمال وقوع برق گرفتگی فشار ضعیف ۰/۰۳۳۴۵۵ است و پس از اعمال تدابیر مناسب که نصب ارت ایمنی را تضمین می نماید احتمال وقوع آن ۰/۰۷۱۵ می شود. لذا میتوان نتیجه گرفت استفاده از ارت ایمنی مناسب احتمال وقوع حادثه برق گرفتگی در حین فعالیت بر روی شبکه های فشار ضعیف را تا ۴۸ درصد کاهش می دهد.

کلیدواژه ها

و FFTA، Fuzzy Logic، محاسبات احتمالاتی ، ارت ایمنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.