بررسی مدلسازی اطلاعات در زیرساخت های حمل ونقل

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: یازدهمین کنگره ملی سراسری فناوریهای نوین در حوزه توسعه پایدار ایران
  • کد COI اختصاصی: SENACONF11_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 501
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا پورفیض

دانشجوی کارشناسی ارشد راه و ترابری، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، بابل، ایران

پویان ایار

استادیار، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران

فاتح الیاسی

دانشجوی کارشناسی ارشد راه و ترابری، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران

امیرحسین عطایی جعفری

دانش آموخته ی کارشناسی ارشد مدیریت ساخت، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران

چکیده

زیرساخت های حمل ونقل یک مولفه حیاتی در اقتصاد، امنیت و رفاه یک کشور است. با افزایش جمعیت، نیاز به فناوری هایکارآمد و به صرفه جهت بهبود و گسترش زیرساخت ها بیشتر احساس می شود. مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) یکی ازاصلی ترین تحولات در حوزه ساخت وساز است که به طور گسترده ای در صنعت ساختمان مورد توجه قرارگرفته است. علاوه براین، مدلسازی اطلاعات عمرانی و مدلسازی اطلاعات جاده شاخه های دیگری از مدلسازی اطلاعات به شمار می رود که در چندسال اخیر موردتوجه پژوهشگران و مهندسان در امور مدیریت پروژه قرارگرفته است. هدف آنها مدیریت یکپارچه اطلاعات دربخش ساخت وساز و به خصوص جهت ترمیم و نگهداری از زیرساخت ها می باشد. در حقیقت با استفاده از ابزارهای مدلسازیاطلاعات میتوان در هزینه و زمان به طور قابل ملاحظه ای صرفه جویی کرد اما تحقیقات جامعی جهت بررسی مدلسازی اطلاعاتدر حوزه حمل ونقل صورت نگرفته است. در این راستا هدف این پژوهش بررسی و تجزیه وتحلیل ابعاد مختلف مدلسازی اطلاعاتبرای زیرساخت های حمل ونقل می باشد و همچنین ارزیابی ظرفیت های مدلسازی اطلاعات و تحلیل شباهت ها، تفاوت ها وچالش های این حوزه صورت گرفته است.

کلیدواژه ها

مدلسازی اطلاعات ساختمان، مدلسازی اطلاعات عمرانی، مدلسازی اطلاعات جاده، مدیریت ساخت، بهینه سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.