مدلسازی رفتار ترمومکانیکی کامپوزیت ذرهای از جنس آلیاژ حافظه دار در زمینه فلزی با استفاده از روشهای میکرومکانیکی تحت بارگذاری استاتیکی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سی امین همایش سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME30_079
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 366
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدنوید منصوری

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران

مجتبی صدیقی

استاد، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران

محمدحسین بنویدی

دانشجوی دکتری، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران

محمد محمدی اقدم

استاد، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران

چکیده

در این مقاله رفتار یک کامپوزیت با ذرات کروی شکل آلیاژ حافظه دار در یک زمینه فلزی بررسی می شود. برای ماده آلیاژ حافظهدار از مدل ساختاری آریکیو-سوزا که در پکیج نرم افزاری انسیس اجرا شده است، مورد استفاده قرار گرفته است. برای مدلسازی رفتار کامپوزیت، از تولید المان حجمی نماینده استفاده شده است. بدین ترتیب المانهای حجمی نماینده با توزیع تصادفی ذرات کروی شکل با درصد حجمی های ۱۰ تا ۴۰ درصد در نرم افزار تحلیلی انسیس به ازای دماهای مختلف، بسته به دمای مرجع آلیاژ حافظه دار مدلسازی شده است. همچنین برای زمینه ی فلزی کامپوزیت نیز، رفتار الاستیک و الاستوپلاستیک دو خطی در نظر گرفته شده است. مطابق با نتایج بدست آمده در این مقاله، نشان داده می شود با افزایش دمای بارگذاری، مقدار کرنش پسماند کاهش می یابد و همچنین مشاهده میشود که با درنظر گرفتن رفتار الاستیک برای زمینهی فلزی، با افزایش درصد حجمی در دماهای پایین مقدار کرنش پسماند افزایش خواهد یافت؛ درصورتیکه در حالت رفتار الاستوپلاستیک، با افزایش دما خاصیت حافظه شکل بیشتر و کرنش پسماند با افزایش دما، کمتر خواهد شد.

کلیدواژه ها

کامپوزیت، آلیاژ حافظه دار با زمینه ی فلزی، المان حجمی نماینده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.