بهبود عملکرد سیکل تبرید اجکتوری با استفاده از مبدل حرارتی داخلی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سی امین همایش سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME30_054
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 180
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا فتحی

کارشناسی ارشد گرایش تبدیل انرژی، دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف

علی حکاکی فرد

دانشیار، دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

با افزایش تقاضای انرژی، سیستم های تبرید بر پایه اجکتور به دلیل داشتن ویژگی هایی مانند مصرف کم تر انرژی، ساده و ازان تر بودن جایگزین مناسبی برای سیستم های تبرید تراکمی می باشند. با این حال مشکل اصلی این سیستم ها پایین بودن ضریب عملکرد آن ها است. در این پژوهش تاثیر استفاده از مبدل حرارتی داخلی در سیکل تبرید اجکتوری بررسی شده است. دو مبدل حرارتی در نظر گرفته شده است که یکی از آن ها بین خروجی اجکتور و ورودی ژنراتور و مبدل دیگر بین ورودی شیر اختناق و خروجی اواپراتور قرار دارد. سیکل به صورت ترمودینامیکی و اجکتور به صورت عددی به کمک دینامیک سیالات محاسباتی شبیه سازی شده است. مدل توسعه داده شده برای اجکتور با استفاده از از نتایج آزمایشگاهی اعتبارسنجی شده است. خواص مبرد از پایگاه داده NIST استخراج می شود. همچنین هندسه اجکتور باتوجه به شرایط کاری سیکل برای چهار پارامتر محل خروجی نازل اولیه، قطر خروجی نازل اولیه، طول و قطر ناحیه سطح مقطع ثابت بهینه سازی می شود تا بیشترین نسبت مکش و ضریب عملکرد سیکل بدست بیاید. استفاده از مبدل حرارتی باعث بالاتر رفتن دمای مبرد در ورودی های اجکتور می شود که موجب می شود دمای خروجی اجکتور افزایش یابد، از طرفی اثر سرمایش در اواپراتور افزایش و انرژی حرارتی مورد نیاز در ژنراتور کاهش می یابد.

کلیدواژه ها

اجکتور، مبدل حرارتی داخلی، شبیه سازی عددی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.