استفاده از یادگیری ماشین جهت مدلسازی ولتاژ تولیدی توسط تیر پیزو در مسیرجریان سیال

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سی امین همایش سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME30_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 627
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعمران حمزه نژاد آبکناری

کارشناسی، دانشگاه زنجان ، زنجان

جعفر غضنفریان

دانشیار، دانشگاه زنجان، زنجان

محمدمصطفی محمدی

استادیار، دانشگاه زنجان، زنجان

چکیده

با استفاده از الگو های یادگیری ماشین در چهارچوب یادگیری نظارت شده، با آموزش نتایج تجربی حاصل از تولید انرژی از مواد پیزو در تونل آب، مدلی برای داده های موجود ساخته می شود و سپس برای شرایط ورودی متفاوت، ولتاژ بهینه آر-ام-اس و پی-پی گزارش می شود. برای تحقق مدلسازی از دو رگرسیون خطی و چندجمله ای برای ورودی های تصادفی استفاده شده است. پس از انجام مدلسازی، با توجه داده های تست، مدل ساخته شده صحت -سنجی می گردد. بررسی نتایج نشان می دهد، رگرسیون چندجمله -ای نسبت به رگرسیون خطی خطای نسبی کمتر از ۶ درصد دارد. پس از انجام مدلسازی، در ابتدا از سه ورودی فاصله، عمق و زاویه که به ترتیب ۵۰ سانتی متر، ۵/۱ سانتی متر و ۳۵ درجه هستند، ولتاژ بهینه با استفاده از دو رگرسیون خطی و چندجمله ای گزارش می شود. مقادیر ولتاژ بهینه آر-ام-اس حاصل شده برابر ۳۱۵/۶۲ ولت برای رگرسیون خطی و ۲۱۸/۶۴ ولت برای رگرسیون چندجمله ای می باشد. سپس با هر دو الگوی رگرسیون خطی و چندجمله ای برای حالتی که ورودی فاصله عدد ثابت ۷۰ سانتی متر باشد، ضمن محاسبه ولتاژ بهینه، دو ورودی دیگر محاسبه می شوند. در نهایت برای ورودی عمق ثابت ۴ سانتی متر، از الگوی رگرسیون خطی، ولتاژ بهینه گزارش می گردد

کلیدواژه ها

یادگیری ماشین، جریان با سطح آزاد، تولید انرژی، یادگیری نظارت شده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.