مقایسه اثربخشی درمان شیاختی رفتاری و واقعیت درمانی گلاسر بر بهبود اشفتگی های مرتبط با مرگ در بیماران زن مبتلا به سرطان پستان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: کنفرانس ملی مطالعات خانواده و مدرسه
  • کد COI اختصاصی: FSCH01_089
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 391
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینا نیروکار

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، دانشگاه غیرانتفاعی هشت بهشت اصفهان

زهرا داودوندی

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمین

ناهید الهیاری

کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان

پیام یونسی بانه

دکتری عمومی، دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی کردستان

چکیده

مقدمه: سرطان می تواند مشکلات روان شناختی زیادی برای بیماران به وجود بیاورد و ضروری است روش های موثری برای کمک به آن ها یافت شود. از این رو این پژوهش باهدف مقایسه اثربخشی درمان شناختی - رفتاری و واقعیت درمانی گلاسر در بهبود آشفتگی های مرتبط با مرگ در بیماران زن مبتلا به سرطان پستان انجام شد. مواد و روش ها: طرح پژوهش از نوع نیمه ازمایشی و به صورت پیش آزمون - پس آزمون با دو گروه ازمایش و یک گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل کلیه زنان دارای سرطان پستان و مراجعه کننده به بیمارستان های شهر تهران در سال ۱۳۹۸ بودند. نمونه شامل ۴۵ نفر از بیماران بود که به صورت نمونه گیری هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی در سه گروه شناختی رفتاری، واقعیت درمانی گلاسر و گروه کنترل جایگزین شدند. از مقیاس اضطراب مرگ، افسردگی مرگ و بررسی دیدگاه های شخصی برای جمع آوری داده ها استفاده شد. داده ها از طریق مانکوا و آزمون تعقیبی بونفرونی و نرم افزار SPSS-۲۲ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: نتایج نشان داد که بین گروه شناختی - رفتاری و واقعیت درمانی گلاسر با گروه کنترل در مرحله پس آزمون اضطراب مرگ P< ۰/۰۵,F=۱۵/۴۴ افسردگی مرگ P< ۰/۰۵,F=۲۱/۷۹ تفاوت معناداری وجود دارد. همچنین نتایج نشان داد که بین گروه شناختی رفتاری و واقعیت درمانی گلاسر در اضطراب و افسردگی مرگ تفاوت معناداری وجود دارد. P< ۰/۰۵ و واقعیت درمانی گلاسر اثربخشی بیشتری دارد. نتیجه گیری: با توجه به یافته های این پژوهش، درمان شناختی رفتاری و واقعیت درمانی گلاسر می توانند به عنوان یک روش موثر در بهبود آشفتگی های مرتبط با مرگ بیماران مبتلا به سرطان پستان به کار گرفته شوند و در این زمینه واقعیت درمانی کلاسر می تواند کارآمدتر باشد.

کلیدواژه ها

درمان شناختی - رفتاری، واقعیت درمانی گلاسر، اضطراب مگر، افسردگی مرگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.