چالشهای حقوقی مدیریت پسماند الکترونیک درایران با نگاهی به اسناد بین المللی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی و اولین همایش بین المللی مدیریت پسماند
  • کد COI اختصاصی: NCWM06_130
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1429
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عارفه فروتن

کارشناس ارشد حقوق بین الملل

علی مشهدی

استادیار دانشگاه قم

چکیده

دردهه های اخیر استفاده از وسایل الکترونیک و برقی در جوامع روند فزاینده ای داشته و این امر منجر به افزایش پسماند های برقی و تجهیزات الکترونیک شده است از این رو توجه جا معه بین الملل ودولت ها را به خود جلب کرده است برخی از اسناد بین المللی از جمله کنوانسیون بازل ، هلسینکی و باماکو مرهون این گونه نگرانی هاست دراین نوشتار سعی شده است تا با ارجاع ویژه به آیین نامه ضوابط و روشهای مدیریت اجرایی پسماندهای برقی و الکترونیکی مصوب 1389 به برررسی نقاط قوت و ضعف مدیریت اینگونه پسمانها در ایران با توجه به دستورالعمل های اتحادیه اروپا ودیگر اسناد بین المللی مرتبط پرداخته شود فرض اساسی این مقاله براین امر استوار است که با توجه به افزایش فزاینده این قبیل پسماندها و نقل و انتقال آنها در جریان قواعد حقوق بین الملل و حقوق ملی نیازمند تحول و توجه ویژه به مدیریت حقوقی این قبیل پسماندها بهدلایل بهداشتی و زیست محیطی است.

کلیدواژه ها

پسماند الکترونیک، مدریت پسماند - دستورالعمل های اتحادیه اروپا - اسناد بین المللی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.