جبران اثر اختلال در دسته ای از مبدل های قدرت یک طبقه DC/AC

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس انرژی های تجدیدپذیر و تولید پراکنده ایران
  • کد COI اختصاصی: ICREDG09_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 264
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی معمارزاده

دانشجوی دکتری، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، اصفهان

حمیدرضا کوفیگر

دانشیار، دانشگاه اصفهان، اصفهان

محمد عطایی

استاد، دانشگاه اصفهان، اصفهان

مهدی نیرومند

دانشیار، دانشگاه اصفهان، اصفهان،

چکیده

اینورترهای منبع ولتاژ و منبع جریان دو نوع از اینورترهای سنتی هستند که برای استفاده در بعضی از کاربردها به همراه یک مبدل DC/DC افزاینده یا کاهنده استفاده می شوند که این موضوع سبب استفاده از ساختار دوطبقه می شود. ساختار اینورترهای دوطبقه به علت افزایش هزینه و کاهش کارایی و افزایش اتلاف توان مطلوب نیست. برای رفع این محدودیتها، ساختار اینورترهای یک طبقه منبع امپدانسی مورد توجه قرار گرفته است. این اینورترها می توانند همزمان به صورت افزاینده و کاهنده به کار روند در نتیجه می توان از ساختار این اینورترهای یک طبقه در کاربردهای مختلف استفاده نمود. در این پژوهش به مطالعه ی رفتار اینورتر منبع امپدانسی تک فاز متصل به شبکه با در نظر گرفتن اختلال های سیستم پرداخته می شود. اختلال های مدل که ولتاژ ورودی DC و مقاومت های پارازیتی خروجی هستند توسط رویتگرهای اختلال تخمین زده می شوند، از مقادیر تخمین در طراحی کنترل کننده ی مدلغزشی استفاده می شود کنترل کننده ی مدلغزشی سمت DC وظیفه ی کنترل و تثبیت ولتاژ خازن و جریان سلف شبکه ی امپدانسی را بر عهده دارد و کنترل کننده ی در سمت AC وظیفه ی کنترل جریان خروجی را دارد. بررسی پایداری کنترل کننده ها با تئوری لیاپانف انجام شده است. ساختار کنترل کننده های مدلغزشی مبتنی بر رویتگر اختلال پیشنهاد شده، پاسخ دینامیکی سریعی دارد و خطای ماندگار در حضور اختلال سیستم، نزدیک به صفر است. هم چنین نتایج این روش با کنترل کننده ی مدلغزشی بدون حضور رویتگر اختلال مقایسه شده است.

کلیدواژه ها

اینورتر یک طبقه، اینورتر منبع امپدانسی،کنترل کننده غیرخطی، رویتگر اختلال، کنترل کننده مدلغزشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.