بررسی اثر همزن الکترومغناطیسی بر اندازه و مورفولوژی ذرات بین فلزی در نانوکامپوزیت-های A۳۵۶-Al۲O۳

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش بین المللی موتورهای درونسوز و نفت
  • کد COI اختصاصی: ICICE12_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 227
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن استاد شعبانی

استادیار پژوهشگاه مواد و انرژی

منصور رضوی

دانشیار پژوهشگاه مواد و انرژی

محمدرضا رحیمی پور

استاد پژوهشگاه مواد و انرژی

لیلا نیکزاد

استادیار پژوهشگاه مواد و انرژی

ایمان مباشرپور

استادیار پژوهشگاه مواد و انرژی

چکیده

هدف از ساخت مواد کامپوزیتی زمینه فلزی به منظور استفاده در صنعت خودرو، ترکیب خواص مطلوب مواد فلزی و سرامیکی بوده است. کامپوزیت های زمینه فلزی را میتوان به عنوان دسته ای از مواد پیشرفته در نظر گرفت که دارای وزن کم، استحکام بالا، مدول الاستیسیته زیاد، ضریب انبساط حرارتی کم و مقاومت سایشی مناسب می باشند. با این وجود یکی از مشکلات ساخت این کامپوزیت ها ترشوندگی نامناسب ذرات تقویت کننده در مذاب آلومینیوم بوده که محدودیت هایی در ساخت اینگونه کامپوزیت ها ایجاد می نماید. روش همزن الکترومغناطیسی به منظور غلبه بر مشکلات ناشی از حضور همزن مکانیکی در دوغاب ابداع شد؛ این روش امروزه به عنوان پرکاربردترین و سودمندترین روش مصرفی در فرآیندهای نیمه جامد مطرح است. در این پژوهش ساختار ذرات بین فلزی آهنی حاصل شده در کامپوزیت زمینه آلومینیومی تولید شده به روش نیمه جامد با روش سنتی مقایسه شده است. نتایج نشان می دهد در نمونه های نیمه جامد ذرات بین فلزی بسیار ریزتر و پراکنده تر شده اند در نتیجه نقاط تمرکز تنش در این نمونه ها بسیار کوچکتر و کمتر خواهد بود.

کلیدواژه ها

: ذرات بین فلزی آهنی، نانو، کامپوزیت، آلومینیوم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.