شناخت تقلب رایانه ای در سیستم های اطلاعاتی حسابداری وارائه راهکار های پیشگیری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی جهش علوم مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MMEA01_0583
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 219
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی امیری

استادیار، گروه حسابداری و مدیریت مالی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس، بندرعباس، ایران

ماهرخ دارابی

دانشجوی دکتری، گروه حسابداری و مدیریت مالی، دانشکده علوم انسانی ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس، بندرعباس، ایران

چکیده

دلیل اهمیت سیستم اطلاعاتی حسابداری برای متخلفان و مجرمان رایانه ای، نقش سیستم های اطلاعاتی حسابداریدر کنترل منابع مالی است همچنین با توجه به اهمیت این سیستم ها برای مدیریت عملیات سازمان، ممکن است درمعرض سوء استفاده فرصت طلبان و افراد که دارای تضاد منافع با سازمان هستند، قرار گیرد. لذا پژوهش حاضر بابررسی جرایم رایانه ای در شاخه ی اطلاعات حسابداری و مقوله بندی آن به منظورآگاه سازی حسابداران وحسابرسان و سایر ذینفعان اطلاعات مالی می تواند راهکارهای نوینی برای جلوگیری از اعمال مجرمانه ارائه نماید .همچنین مقوله بندی های انجام شده ابزاری (تهیه پرسشنامه) برای نگارش پژوهش های تجربی آینده است. اینپژوهش از منظرهدف توصیفی -تطبیقی می باشد، که به شیوه کتابخانه ای تحلیل محتوا گردیده است .نتایجحاصل از پژوهش ، شامل سه بخش است که نخست مقوله بندی انواع تقلب رایانه ای شامل ۱ - تقلب اطلاعات ۲ _پردازشگر ۳ _ داده های ورودی ۴ - د ستورهای رایانه ای ۵ _ ستاده ها است،، سپس راه های پیشگیری و کشفتقلب های رایانه ای شامل تحلیل و تفکیک جزئیات ۴ مقوله به شرح،کاهش احتمال وقوع تقلب ، عوامل افزایشدشواری و سختی ارتکاب به تقلب ، عوامل بهبود شیوه های کشف و شناسایی تقلب و ارائه ی راهکار هایپیشگیری از تقلب رایانه ای و شناسایی شیوه های کاهش زیان ناشی از آن در اطلاعات حسابداری مقوله بندیشد ودرنهایت طبقه بندی استفاده از رویه ها و مقررات مناسب برای استخدام و اخراج کارکنان به شیوه ی کیفیمورد بررسی و تحلیل محتوا قرار گرفت.

کلیدواژه ها

تقلب رایانه ای، جرایم رایانه ای، سیستم اطلاعاتی حسابداری، پیشگیری از تقلب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.