تعارضات، محدودیت ها و انتقادات وارده بر تئوری ذینفعان
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی جهش علوم مدیریت، اقتصاد و حسابداری
- کد COI اختصاصی: MMEA01_0402
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 289
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه حسابداری، دانشگاه فردوسی مشهد
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه حسابداری، دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
در زمانی نه چندان دور، مهمترین چالش مدیرعامل راضی نگهداشتن مالکان و سهامداران شرکت بوده است. اما امروز مدیران ارشد شرکت، گاهی مجبورند به دلیل وجود ذی نفعان دیگر مانند مشتریان، تامین کنندگان، گروه های حامی محیطزیست و حتی گاهی شرکتهای رقیب، روبروی هیات مدیره و سهامداران بایستند و تاکید کنند که باید منافع گروههای دیگر هم در نظر گرفته شود، و شرکت را ملزم به ارضا نیازهای آنها بداند. مدیران باید بدانند که هر تصمیم و برنامه آنها، گروهی را تحت تاثیر قرار میدهد، و بی توجهی به این گروه ها، ممکن است به سقوط سازمان منجر شود، هر تصمیمی که شرکت اتخاذ می کند یا هر عملی که شرکت به آن مبادرت میورزد، به نحوی برگروه های مختلف از جمله جامعه تاثیر میگذارد و هر برداشتی که آنها از تصمیمات و اقدامات شرکت کنند بر اعتبار و بقای شرکت تاثیر خواهد گذاشت. لذا سازمانها باید به گروه های متعددی که بطور مستقیم یا غیرمستقیم در ارتباط با آنها هستند برای حفظ بقاء، رشد و شهرت خود توجه نمایند. در کنار تمامی نقاط قوتی که تئوری ذینفعان برای بهبود روابط داخلی و خارجی شرکت به همراه آورده است، محققان ایراداتی به این تئوری گرفتهاند از جمله آنکه که این تئوری در شناسایی گروه های ذینفع داخلی و خارجی، تقابل بین نیازهای این گروه ها دارای چالشهای حل نشدهای است و علاوه برآن پاسخ قاطعی به بسیاری از نیازهای نهان و آشکار درون شرکت نمیدهد. در این مقاله ابتدا به بررسی مفهوم تئوری ذینفعان و انواع ذینفعان می پردازیم و سپس محدویتها، انتقادات و تعارضات این نظریه مورد و بررسی قرار خواهد گرفت.کلیدواژه ها
تئوری ذینفعان، بقا شرکت، انواع ذینفعانمقالات مرتبط جدید
- بررسی و شناسایی ارتباط یادگیری سازمانی با عملکرد شرکت با نقش میانجی خلاقیت و مدیریت کیفیت جامع
- بررسی تاثیر تردید حرفه ای و ویژگیهای شخصیتی بر کیفیت گزارش حسابرسی
- بررسی تاثیر اشتیاق کارآفرینانه بر توسعه منابع انسانی الکترونیکی با نقش میانجی رهبری کارآفرین (مورد مطالعه: صنایع نساجی هالل ایران)
- تاثیر انعطاف پذیری کارکنان بر توسعه منابع انسانی الکترونیکی
- تاثیر همدلی سازمانی بر مشارکت کارکنان با نقش میانجی جو سازمانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.