کتابداری تطبیقی و کشورهای غیرصنعتی

  • سال انتشار: 1375
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات اطلاع رسانی و کتابخانه های عمومی، دوره: 6، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_PUBLIJ-6-3_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 139
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلز م. جکسون

احمد شعبانی

چکیده

کتابداری تطبیقی مترادف کتابداری بین المللی نیست.در مقاله حاضر،این دو مفهوم دارای معانی متفاوتی است،ولی هنگامی که برای فهم کتابداری جهانی کوشش شود هر دو دارای اهمیت هستند. کتابداری بین المللی صرفامحدود به آنگونه فعالیتهایی است که به کتابداری و کلیه جنبه های آن در محدوده ملی مربوط می شود البته به استثنای مقایسه ها است ولی مشتمل بر مواردی چون تبادل کتابداران،کتب،عقاید و بررسی نظام های کتابخانه ای در کشورهای مختلف است.کتابداری تطبیقی باید متکی بر سنت دیگر علوم تطبیقی مانند علوم سیاسی،حکمت وحقوق باشد. به بیانی دیگر،کتابداری تطبیقی باید به نحوی کاملا هوشیارانه از روش های کیفی و کمی استفاده ببرد.در عین حال،کتابداری تطبیقی باید عملی بوده و دارای اعتبار علمی بیشتری باشد. به این طریق به خواسته های کاربردی پاسخ داده و قابل استفاده خواهد بود.

کلیدواژه ها

کتابداری تطبیقی،کشورهای غیرصنعتی،کتابداری بین المللی،فلسفه کتابخانه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.