بررسی تولیدات علمی اعضای هیات علمی حوزه علوم انسانی دانشگاه تبریز طی سال های ۱۳۸۱- ۱۳۸۶

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات اطلاع رسانی و کتابخانه های عمومی، دوره: 16، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_PUBLIJ-16-2_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 134
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا فدائی

University of Tehran

هایده حسن زاده کمند

دانشگاه تهران

چکیده

هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی تولیدات علمی اعضای هیات علمی حوزه علوم انسانی دانشگاه تبریز طی سالهای ۱۳۸۱-۱۳۸۶ انجام شده است. روش: این پژوهش با روش پیمایشی انجام شده است. داده های مورد نیاز از طریق پرسشنامه گردآوری شده و از روش‎های آماری مثل توزیع فراوانی و درصد فراوانی در قالب جدول و نمودار و از فرمول خی‎دو جهت تجزیه و تحلیل روابط بین متغیر‎ها استفاده شده است. جامعه پژوهش ۱۳۷ نفر عضو هیات علمی حوزه علوم انسانی دانشگاه تبریز است که ۱۰۶ نفر از آن‎ها پرسشنامه‎ها را تکمیل کردند.   یافته ها: نتایج نشان می‎دهد که بیشترین درصد مقاله‎های تالیفی مربوط به سال ۱۳۸۵، و بیشترین درصد کتابهای تالیفی، آثار ارائه شده در مجامع ملی و بین‎المللی و طرح‎های پژوهشی پایان‎یافته مربوط به سال ۱۳۸۶ است. از نظر انواع تولیدات علمی در سال‎های مورد پژوهش، ۶۲ مورد کتاب تالیفی، ۲۸ مورد کتاب ترجمه‎ای، ۳۶۸ مورد مقاله تالیفی در مجله‎های داخلی، ۱۷ مورد مقاله ترجمه شده در مجله‎های داخلی و ۲۵ مورد مقاله چاپ شده در مجله‎های خارجی انجام گرفته است. همچنین در این سال ها ۲۹۱ مورد آثار ارائه شده در مجامع ملی و بین‎المللی و ۱۸۲ مورد طرح پژوهشی انجام گرفته است. آزمون فرضیه‎ها نشان می‎دهد که بین متغیرهای سن، جنس، مرتبه علمی و محل اخذ مدرک تحصیلی افراد با میزان تولیدات علمی آن‎ها رابطه معنی داری وجود دارد. اصالت/ارزش: پژوهش حاضر سعی دارد برای اولین بار مشخص کند حوزه علوم انسانی دانشگاه تبریز چه سهمی از تولیدات علمی کشور را عهدهدار است.  

کلیدواژه ها

Scientific publications, Faculty members, Human sciences, Tabriz University, Scientometrics., تولیدات علمی, اعضای هیات علمی, حوزه علوم انسانی, دانشگاه تبریز, علم سنجی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.