بررسی اثر کتاب های تعاملی الکترونیکی بر خلاقیت، علاقه به مطالعه و خودکارآمدی دانش آموزان مقطع سنی ۱۲-۹ سال مراجعه کننده به کتابخانه های عمومی؛ مطالعه موردی: کتابخانه عمومی هنر و اندیشه فولادشهر

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات اطلاع رسانی و کتابخانه های عمومی، دوره: 21، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_PUBLIJ-21-2_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 81
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریسا لرکی

مجید عبدالهی

دانشگاه پیام نور دلیجان

بی بی عشرت زمانی

دانشگاه اصفهان

راحله کریمی

چکیده

هدف: هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی میزان تاثیر مطالعه کتاب­های تعاملی الکترونیکی بر خلاقیت، علاقه به مطالعه و خودکارآمدی دانش­آموزان دوره ابتدایی (مقطع سنی ۱۲-۹ سال) مراجعه­کننده به کتابخانه عمومی هنر و اندیشه فولادشهر و نیز بررسی تاثیر عامل جنسیت بر ویژگی های ذکر شده است. روش: پژوهش حاضر مطالعه نیمه‎آزمایشی مبتنی بر اندازه گیری تاثیر مداخله متغیر مستقل مطالعه کتاب های تعاملی الکترونیکی بر رفتار تک‎گروه آزمایشی از طریق مشاهده رفتار آزمودنی ها حین اجرا و نیز مقایسه نتایج پیش‎آزمون  و پس‎آزمون بوده است. جامعه آماری، دانش آموزان دوره ابتدایی مقطع سنی ۱۲-۹ مراجعه‎کننده به کتابخانه عمومی هنر و اندیشه فولادشهر اصفهان بودند که از بین آنها ۲۰ نفر دانش آموز دختر و پسر در مقطع سنی ۱۲-۹ سال به‎صورت تصادفی گزینش شدند. ابزار پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته بود. در شروع کار از گروه مورد نظر  پیش‎آزمون گرفته شد. سپس اعضای گروه طی ۱۰ جلسه و در هر جلسه ۲ کتاب تعاملی رایانه ای مطالعه کردند. پس از پایان ۱۰ جلسه امتحان، از گروه آزمایش پس‎آزمون گرفته شد. یافته ها: یافته‎ها بیانگر آن بود که از دیدگاه دانش­آموزان مطالعه کتاب­های تعاملی الکترونیکی سبب افزایش میزان خلاقیت، علاقه به مطالعه و خودکارآمدی در آنها می شود همچنین جنسیت تاثیری بر ویژگی های مذکور ندارد. اصالت/ارزش :ارزش این مقاله در بیان اثر کتابهای تعاملی الکترونیکی به‎عنوان یکی از مهم­ترین رسانه های انتقال پیام در افزایش علاقه به مطالعه و خودکارآمدی است.  

کلیدواژه ها

Public Libraries, Electronic Interactive Books, Creativity, self-efficacy, reading interest., کتابخانه های عمومی, کتاب های تعاملی الکترونیکی, خلاقیت, خودکارآمدی, علاقه به مطالعه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.