رتبه‎بندی و مطالعه میزان سودمندی شاخص های سند چشم انداز۱۴۰۴ نهاد کتابخانه های عمومی کشور از منظر کارشناسان و اعضای هیئت علمی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات اطلاع رسانی و کتابخانه های عمومی، دوره: 23، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_PUBLIJ-23-4_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 232
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

روح الله منوچهری

دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان،

علیرضا اسفندیاری مقدم

دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان

عاطفه زارعی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان

چکیده

هدف: هدف از این پژوهش شناسایی رتبه بندی شاخص های سند چشم انداز ۱۴۰۴ نهاد کتابخانه های عمومی کشور و بررسی میزان سودمند آنها است. روش: برای انجام این پژوهش از روش پیمایشی استفاده شده است. ابتدا گویه های شاخص های سند چشم انداز مشخص و بر اساس مدل اولیه پرسشنامه ای تنظیم شد. جامعه آماری پژوهش را اعضای هیئت علمی رشته و کارشناسان منابع و کارشناسان امور کتابخانه های نهاد کتابخانه های عمومی کشور تشکیل دادند که نمونه‎ای از آنها به تصادف انتخاب شد. داده های حاصله با استفاده از نرم افزار آماری SPSS۲۲ تجزیه و تحلیل گردید. یافته ها: یافته ها نشان داد که نمره شاخص های امانت، مجموعه و کارکنان از نمره معیار بالاتر است و با آن تفاوت معنی دار دارد. نمره شاخص های عضویت و فضای کتابخانه ای نیز از نمره معیار بالاتر بود ولی با آن تفاوت معنی داری نداشت. همچنین در رتبه بندی شاخص‎ها، شاخص امانت، مجموعه و کارکنان با یکدیگر تفاوت معنی داری نداشتند و در یک رتبه قرار گرفتند. شاخص های عضویت و فضای کتابخانه ای نیز تفاوت معنی داری با هم نداشتند و در رتبه بعدی قرار گرفتند. با وجودی‎که نمره تمامی شاخص‎ها از نمره معیار بالاتر بود با این حال این شاخص‎ها بی نیاز از تغییر نیست و ویرایش و بازنگری در برخی از گویه های هر شاخص برای تحقق اهداف سند چشم انداز لازم به نظر می‎رسد. اصالت/ارزش: ارزش مقاله پژوهش حاضر در نشان دادن رتبه و میزان سودمندی شاخص‎ها برای ارزیابی و کنترل سند چشم انداز نهاد کتابخانه های عمومی کشور است.

کلیدواژه ها

Public libraries, Vision doument, Indicators ranking, Indicators evaluation., کتابخانه های عمومی, سند چشم انداز, رتبه‎بندی شاخص‎ها, ارزیابی شاخص‎ها.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.