ارزیابی اثرات چینه سرمایی در ترکیب با مواد تسهیل کننده تنژگی بر رفع رکود بذور فندق
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی
- کد COI اختصاصی: MAST01_1017
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1108
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد
اعضا هیئت علمی گروه باغبانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده
فندق از گونه های خزان دار بوده که بذور آن بدلایلی همچون پوشش سخت بذر، وجود رکود درونی و نیز وجود نیاز سرمایی در یک مدت زمان طولانی جوانه دار شده و جوانه زنی آن به طور نامنظم و غیریکنواخت صورت می گیرد. وجود چنین مشکلاتی باعث تاخیر یا کند شدن برخی از برنامه های بهنژادی فندق شده که با ازدیاد جنسی مرتبط می باشند. پژوهش حاضر، با هدف رفع مشکلات فوق و بهبود جوانه زنی فندق به کمک تیمارهای شیمیایی و چینه سرمایی طراحی و اجرا گردید. مغز چهار رقم فندق (فرتیل، سگورب، روند، و رقم گرد) استخراج و قبل از جوانهزنی جهت رفع خفتگی، با جیبرلین (100 ، 200 میلیگرم در لیتر)، پوترسین ( 01/0 ، 1/0 میلیمولار) و تیورا (1000 ، 2000 میلیگرم در لیتر) تیمار گردیده و سپس به مدت 0، 2 و 4 ماه در شرایط سرمادهی مرطوب (C°5 ) قرار گرفتند. مشاهدات نشان دهنده اثر مثبت هردو غلظت استفاده شده جیبرلین و سرمادهی در بهبود جوانه زنی می باشد. بالاترین سرعت(586/3) و درصد جوانه زنی( 0/55) در بذور تیمارشده با 200 میلی گرم در لیتر جیبرلین مشاهده شد. پوتریسین و تیورا تاثیر ناچیزی بر رفع رکود داشته و از این نظر با بذور تیمار نشده یا شاهد از نظر آماری اختلاف نداشتند. به طورکلی نتایج این پژوهش پیشنهاد می کند که نیاز سرمایی بذور فندق بیش از سه ماه بوده و استفاده از جیبرلین به تنهایی یا در ترکیب با چینه سرمایی جهت تسریع در جوانه زنی بذور فندق مفید می باشد.کلیدواژه ها
فندق، جوانهزنی، سرمادهی، رکود (خفتگی)مقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- برسی برهمکنش قارچمیکوریزا آربسکوالر و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقال ( Vicia faba L. ) تحت شرایط تنش خشکی
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.