تاثیر زیرساخت های مدیریت دانش و ابعاد بهبود تصمیم گیری مدیران بر مدیریت دانش کارکنان در نهاد کتابخانه های عمومی کشور

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات اطلاع رسانی و کتابخانه های عمومی، دوره: 25، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_PUBLIJ-25-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 308
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه زندیان

TMU

لیلا زادولی خواجه

TMU

چکیده

هدف: هدف این پژوهش، تعیین تاثیر زیرساخت های مدیریت دانش و ابعاد بهبود تصمیم گیری مدیران بر مدیریت دانش کارکنان در نهاد کتابخانه های عمومی کشور است. روش : این پژوهش از نوع توصیفی-همبستگی است. در تعیین جامعه آماری ازطریق نمونه­ گیری خوشه بندی تصادفی، تعداد ۶ استان با نمونه آماری ۳۰۰ انتخاب و درنهایت ۲۴۷ پرسش نامه کامل بازگردانده شد. ابراز پژوهش، پرسش نامه ­های محقق ساخته بود. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون ­های تحلیل عاملی اکتشافی و رگرسیون چندگانه استفاده شد. برای تائید روایی پرسش نامه از نتایج تحلیل عاملی و برای تایید پایایی آن از آلفای کرونباخ در سطح ۹۵/۰ برای زیرساخت و وضعیت مدیریت دانش و ۹۷/۰ برای ابعاد بهبود تصمیم گیری استفاده شد. در این پژوهش، وضعیت مدیریت دانش (متغیر ملاک) بر اساس ابعاد متغیر زیرساخت­ مدیریت دانش (متغیر پیش ­بین) شامل زیرساخت های منابع انسانی، فناوری اطلاعات، فرایند، فرهنگ، راهبرد سازمانی، منابع مالی و نیز ابعاد تصمیم ­گیری مدیران (متغیر پیش ­بین) شامل دقیق و صحیح بودن اطلاعات، اقتصادی بودن اطلاعات، سریع بودن اطلاعات، ایمن بودن اطلاعات، مرتبط بودن اطلاعات و قابلیت به کارگیری اطلاعات مطالعه شد. یافته ها: نتایج پژوهش بیانگر آن است که بر اساس مدل پیش­ بینی، زیرساخت های منابع انسانی، فرهنگ و فرایند و نیز همه ابعاد بهبود تصمیم گیری مدیران قادر به پیش بینی مدیریت دانش در نهاد کتابخانه های عمومی کشور است. اصالت/ارزش مقاله: پژوهش حاضر می تواند اطلاعات کاربردی را برای مدیریت نهاد کتابخانه های عمومی کشور فراهم کند تا بر اساس روابط زیرساخت ­های مدیریت دانش و ابعاد بهبود تصمیم­ گیری مدیران، وضعیت مدیریت دانش را ارتقا داد.  

کلیدواژه ها

Knowledge Management, Infrastructure, Decision Making, Managers, Public Libraries Organization, مدیریت دانش, زیرساختها, تصمیم گیری, مدیران, نهاد کتابخانه های عمومی کشور.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.