نقش خودآگاهی بر عملکرد شغلی کتابداران کتابخانه های عمومی: استان آذربایجان شرقی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات اطلاع رسانی و کتابخانه های عمومی، دوره: 27، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_PUBLIJ-27-4_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 159
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر مجیدی

university of tabriz

سولماز زرداری

university of tabriz

زینب علی وند

university of tabriz

چکیده

هدف: هدف پژوهش حاضر تعیین تاثیر ابعاد خودآگاهی در موقعیت مدیریتی، عمومی، خصوصی و ناآگاهی از خود بر عملکرد زمینه­ ای و وظیفه ­ای شغلی کتابداران شاغل در کتابخانه ­های عمومی استان آذربایجان شرقی است. روش: این پژوهش از نظر هدف کاربردی و به لحاظ نوع و نحوه گردآوری داده­ های تحقیق از نوع کمی-توصیفی و هم بستگی است که با استفاده از روش پیمایش انجام شد. جامعه آماری پژوهش را کلیه کتابداران شاغل در کتابخانه ­های عمومی استان آذربایجان شرقی تشکیل می ­دهند. برای گردآوری داده­ ها، از پرسش نامه­ خودآگاهی در موقعیت شغلی صالح بلوردی (۱۳۸۸) و برای عملکرد شغلی از دو پرسش نامه عملکرد شغلی وظیفه ­ای بیرنه و همکاران (۲۰۰۵) و عملکرد شغلی زمینه ­ای کونری (۱۹۹۹) استفاده شده است. روایی محتوایی ابزار پژوهش با نظر کارشناسان و متخصصان تایید و پایایی ابزار پژوهش با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شد. برای پیش ­بینی اثر متغیر مستقل بر متغیرهای وابسته، از آزمون رگرسیون چندگانه استفاده شد. یافته ها: نتایج آزمون رگرسیون خطی چندگانه، ابعاد خودآگاهی در موقعیت عمومی (۱۷۱/۰)، خودآگاهی در موقعیت خصوصی (۱۸۰/۰) و خودآگاهی در موقعیت مدیریتی (۴۴۵/۰) از تغییرات عملکرد شغلی وظیفه ­ای، و همچنین ابعاد خودآگاهی در موقعیت عمومی (۱۸۸/۰)، خودآگاهی در موقعیت خصوصی (۲۵۳/۰) و خودآگاهی در موقعیت مدیریتی (۴۶۰/۰) از تغییرات عملکرد شغلی زمینه ­ای را تبیین می­ کند. اصالت/ارزش: پژوهش حاضر از این نظر که نقش خودآگاهی و ابعاد آن را با عملکرد شغلی در میان کتابداران شاغل در کتابخانه ­های عمومی به ­صورت مستقل بررسی کرده است دارای نوآوری است. بر اساس یافته ­های پژوهش، خودآگاهی می ­تواند به عنوان عاملی برای افزایش عملکرد شغلی وظیفه ای و زمینه ای کتابداران مطرح شود.

کلیدواژه ها

Self-awareness, Job performance, Librarians, Public libraries, East Azerbaijan province, خودآگاهی, عملکرد شغلی, عملکرد وظیفه ای, عملکرد زمینه ای, کتابداران, کتابخانه های عمومی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.