بررسی اصول سلامت قضایی از دیدگاه فقه و قوانین موضوعه ایران با نگاه اجمالی به اصول بنگلور

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین همایش ملی سلامت،فقه و حقوق
  • کد COI اختصاصی: LAWHEALTH01_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 146
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیوان فخرآذر

دانش آموخته کارشناسی ارشد حقوق خانواده، گروه حقوق خانواده، دانشکده حقوق ، دانشگاه آزاد اسلامی واحدشبستر،

علی دادمهر

دکترای تخصصی حقوق خانواده، دنشیار، گروه حقوق خانواده، دانشکده حقوق ، دانشگاه آزاد اسلامی واحدشبستر،

چکیده

هرشخص حق بهره برداری از بنیادیترین و ابتداییترین حقوق خود در موضوع سلامت قضایی را بطور ذاتی و فطری فارغ از عوامل فرع ( نژاد، پوست، ملیت، مذهب و ...) که غیرقابل سلب میباشد را دارا است. در فقه امامیه نیز بر این امر مهم الزام و نظر به انطباق حقوق ایران از فقه امامیه سلامت قضایی بعنوان یک حق، مورد رسمیت قرار گرفته است و نظر به جهان شمولی این حق در حقوق بین الملل نیز حق سلامت قضایی دردو قسم حق طبیعی و حق قانونی که بسیاری از این ایده ها بعد از جنگ جهانی دوم به تصویب اعلامیه حقوق بشر توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد به رسمیت رسید. در این مقاله جایگاه سلامت قضایی بعنوان یک نوع حق و شناسایی فساد قضایی بصورت تطبیقی مورد بررسی قرار میگیرد و روش تحقیق بصورت تحلیلی – توصیفی و نحوه گردآوری اطلاعات مبتنی بر روش کتابخانه ای است.

کلیدواژه ها

سلامت قضایی، فساد قضایی، فقه سلامت، حق بر سلامت قضایی، جهان شمولی سلامت قضایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.