پتانسیل سنجی انرژی ناشی از باد در سواحل مکران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی اقیانوس شناسی خلیج فارس
  • کد COI اختصاصی: ICPGO05_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 253
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مونا کاشی زنوزی

دانشجوی دکتری، پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو، تهران

بهزاد لایقی

دکتری فیزیک دریا، دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات، تهران

عباس رنجبر

دانشیار، پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو، تهران

سحر تاجبخش مسلمان

استادیار، پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو، تهران

مهدی رهنما

استادیار، پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو، تهران

چکیده

هدف از این تحقیق، محاسبه چگالی توان انرژی باد در سواحل مکران جهت جایگزین کردن انرژی های فسیلی با انرژی تجدیدپذیر باد در منطقه است. در این تحقیق سعی بر این است که توزیع مکانی مناطق مناسب برای بهره برداری از این انرژی تجدید پذیر و تغییرات زمانی آن ها به صورت ماهانه وساعتی تجزیه و تحلیل شود. با این کار امکان برنامه ریزی برای استفاده از انرژی باد در منطقه مکران میسر می شود.بدین منظور از داده های ساعتی سرعت باد در ارتفاع ۵۰ متری از سطح زمین در بازه زمانی ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۵ استفاده شد. پتانسیل انرژی باد در این ارتفاع در سه نقطه ساحلی تحلیل شد. روند تغییرات زمانی چگالی توان انرژی باد در مقیاس ماهانه و ساعتی بررسی شد. نتایج نشان داد که بیشترین چگالی توان انرژی باد در ساعات ۱۲ تا UTC ۱۸ در ماه های می و ژوئن به دست آمد. چگالی توان انرژی باد ۱۱ ساله در نقطه اول۴۸۳,۴ وات بر متر مربع، در نقطه دوم ۵۵۶,۴۲ وات بر متر مربع و در نقطه سوم ۵۸۷,۷۱ متر مربع محاسبه شد.بیشترین توان انرژی در نقطه سوم در ماه می ۹۳۳,۰۲ وات بر متر مربع به دست آمد. میزان انرژی قابل استحصال در نقطه دوم و سوم تفاوت چندانی ندارد، اما در قیاس با نقطه اول (که در بخش غربی دریای عمان قرار دارد)بیشتر است.انرژی سالیانه معادل ۱۵,۲۴ گیگاوات بر متر مربع در نقطه اول، ۱۷,۵۴ گیگاوات بر متر مربع درنقطه دوم و ۱۸,۵۳ گیگاوات بر متر مربع در نقطه سوم بر آورد شد.

کلیدواژه ها

انرژی باد، چگالی توان انرژی باد، درستی سنجی، مونسون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.