چالش های پیاده سازی دفتر مدیریت پروژه در شرکت ها و پروژه های صنایع نفت و گاز (مطالعه موردی: شرکت مهندسی و توسعه نفت)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دو فصلنامه پژوهش های زیرساخت های عمرانی، دوره: 7، شماره: 13
  • کد COI اختصاصی: JR_CER-7-13_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 316
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی قربانی

استادیار، گروه مهندسی عمران، دانشگاه پیام نور، صندوق پستی ۳۶۹۷-۱۹۳۹۵، تهران، ایران

چکیده

امروزه لزوم به کارگیری دانش مدیریت پروژه به عنوان عامل اصلی موفقیت در سازمان های پروژه محور آشکار است. به منظور افزایش اثربخشی در مدیریت پروژه ها و نیز افزایش سطح بلوغ مدیریت پروژه و نهایتا افزایش نرخ موفقیت سازمان، استقرار واحدی با کارکرد مرکزیت بخشی و هماهنگ سازی پروژه ها ضروری است که این وظیفه در قالب دفتر مدیریت پروژه نقش می بندد. اتخاذ این رویکرد یکی از اقداماتی است که در متمرکز نمودن و یکپارچه سازی فرآیندهای مدیریت پروژه سازمان موثر است. با عنایت به این موارد، امروزه سازمان ها به منظور غلبه بر مشکلات و نیز بالا بردن اثربخشی مدیریت پروژه ها، ضرورت و اهمیت پیاده سازی دفاتر مدیریت پروژه را دریافته اند. در این راستا در مقاله پژوهشی حاضر، چالش های پیاده سازی دفتر مدیریت پروژه در شرکت ها و پروژه های صنایع نفت و گاز به همراه بررسی موردی که در شرکت مهندسی و توسعه نفت صورت گرفته، شناسایی و اولویت بندی شده است. برای این منظور در مرحله اول جهت شناسایی چالش ها، مصاحبه هایی با خبرگان این حوزه صورت گرفت که منجر به شناسایی ۳۶ چالش گردید و به سه دسته چالش های سازمانی، مدیریتی و منابع انسانی تقسیم گردیدند. نهایتا در مرحله دوم، این چالش ها با استفاده از توزیع پرسشنامه میان متخصصان و تحلیل سلسله مراتبی صورت گرفته، اولویت بندی شدند که در این راستا عدم ثبات مدیریتی، عدم حمایت مدیران و شناخت کافی و مناسب آن ها، نگرانی ها از دخالت های اجرایی و واگذاری اختیارات و وجود مدیران با تفکرات سنتی، برخی از موارد اصلی و چالش برانگیز در پیاده سازی دفتر مدیریت پروژه در شرکت ها و پروژه های اجرایی صنایع نفت و گاز می باشند.

کلیدواژه ها

دفتر مدیریت پروژه, چالش های پیاده سازی, صنایع نفت و گاز, تحلیل سلسله مراتبی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.