مقایسه روش های نمونه برداری برای تخمین میانگین تراکم بانک بذر علف های هرز خاک و محاسبه درصد جوانه زنی آن ها
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی
- کد COI اختصاصی: MAST01_773
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2168
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه لرستان
استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان
دانشیار موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندر قند
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه لرستان
چکیده
به منظور بررسی مقایسه روش های نمونه برداری برای تخمین میانگین تراکم بانک بذر علف های هرز خاک و محاسبه درصد جوانه زنی آن ها در طول فصل زراعی در مزرعه چغندرقند، پژوهشی در سال 1388 در ایستگاه تحقیقاتی مهندس مطهری واقع در کمال شهر کرج انجام گرفت. نمونه برداری از بانک بذر قبل از کاشت چغندرقند و از گیاهچه های علف هرز طی سه مرحله در دوره رشد با دو نوع کوادرات مربع(50در50سانتی متر) و مستطیل (100در 25 سانتی متر) صورت گرفت. در هر کوادرات فراوانی بذر علف هرز و تراکم بوته به تفکیک گونه شناسایی و ثبت شد. برای بررسی بانک بذر و جمعیت علف های هرز، پس از آماده سازی نهایی زمین، مزرعه به شبکه های چهار متر در هشت متر تقسیم شد. نقاط تقاطع شبکه ها مشخص و تمام نمونه برداری ها تا پایان فصل از این نقاط و با روش های مختلف نمونه برداری (شبکه بندی، زیگزاگ و تصادفی) انجام گرفت. با تقسیم تراکم جمعیت گیاهچه های جوانه زده ی علف هرز بر تراکم جمعیت بذور علف های هرز موجود در بانک بذر، درصد جوانه زنی علف های هرز تاج خروس، سلمه تره و باریک برگ محاسبه و مشخص گردید درصد جوانه زنی در باریک برگ ها بیشتر بوده است. در مورد بانک بذر و تخمین میانگین بذور علف های هرز در مزرعه و در سطحی مشابه سطح مورد بررسی، نتایج نشان داد تعداد 15 نمونه می تواند تعداد نمونه مورد توصیه باشد. احتمالا نتایج حاصله از 15 نمونه در هر روش، هم از دقت مناسب برخوردار است و هم از لحاظ اقتصادی به صرفه است.کلیدواژه ها
بانک بذر علف هرز، چغندرقند، درصد جوانه زنی، روش های نمونه برداریمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.